събота, 2 февруари 2013 г.

Без да знае съдия ощети фен с 500 000 паунда (видео)

 Лийдс - Тотнъм
Уникален малшанс споходи фен на залаганията в Англия. Комарджия пропусна да спечели невероятната печалба от 500 000 паунда по наистина драматичен начин, съобщава "Дейли Мейл". На английски език думата friend означава приятел, но съдията Кевин Френд по-скоро си е спечелил враг с решението си да даде последен сигнал на мача Лийдс - Тотнъм (2:1) от турнира ФА Къп преди седмица секундичка преди домакините да вкарат трети гол. 


За какво всъщност става дума? Със скромния залог от 3 паунда в букмейкърска къща Ladbrokes въпросният фен е на косъм да спечели половин милион с невероятна успеваемост в прогнозите си. Човекът познал точния резултат на 3 мача от турнира за ФА Къп в Англия с изненадващ завършек, а освен това "хванал" и неочакваната загуба на Селтик с 2:3 като гост на Сейнт Мирън в Шотландия. Освен поражението на "детелините" той познал с абсолютна точност и резултата в срещите Олдъм - Ливърпул(3:2) и Брентфорд - Челси (2:2), а в мача Лийдс - Тотнъм предвидил победа за йоркширци с 3:1.

Нищо неподозиращият рефер на мача на "Еланд Роуд" Кевин Френд обаче надува свирката за край на срещата миг преди откъсващия се напред след бърза контраатака на Лийдс Родолф Остин да изстреля топката към празната врата на Тотнъм. Това се случва в 5-ата минута на даденото от арбитъра 4-минутно продължение на редовното време. 

Как се стига до тази ситуация? Изправени пред надвисналото поражение, "шпорите" изпълняват корнер, при който стражът Брад Фридъл също се е включил напред и няма време да се върне... Остин стреля от центъра и топката влиза в мрежата на лондончани, но крайният резултат остава 2:1, тъй като мистър Френд вече е дал последен съдийски сигнал.

Какво ли е било в душата на разминалия се с уникалната печалба от 506 562 паунда комарджия в този момент... особено ако е бил пред телевизора...

Все пак, с изключително прецизните си прогнози, "оракулът" си заработва 17 055,80 паунда, но колко нищожна изглежда тази сума в сравнение с 500 хиляди...

"Реферът разруши мечтата на нашия комарджия. 17 бона звучи достатъчно добре, но човекът бе буквално на секунда от това животът му да се промени завинаги", коментира говорителят на Ladbrokes Алекс Донъхю.















Източник sportal.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар