петък, 15 февруари 2013 г.

Зенит с изненадваща победа срещу Ливърпул за Лига Европа

Луис Суарес се отчете с невероятни пропуски, отборът му загуби с 0:2 на "Петровский"

Луис Суарес се отчете с невероятни пропуски, отборът му загуби с 0:2 на "Петровский"
Зенит успя да постигне много важна победа с 2:0 над Ливърпул на своя "Петровский" в първата 1/16-финална среща от Лига Европа между двата тима.

Първото попадение падна в 69-ата минута и бе дело на бразилския нападател Хълк, който вкара невероятен гол със силен удар от дистанция.


Три минути след това домакините реализираха и втори гол, който бе дело на Семак, и по този начин си подпечатаха крайния успех.

Спокойно може да се каже, че Луис Суарес закопа гостите, тъй като уругваецът пропусна няколко много чисти голови положения.

Двубоят бе белязан с доста пропуски и за двата отбора, но Ливърпул без съмнение може да съжалява за този провал.

Реваншът на "Анфийлд" е след една седмица, а шансовете на "Мърсисайдци" да преминат в 1/8-финалите на турнира не са никак големи.


Домакините от Санкт Петербург започнаха фантастично мача и пропуснаха две чисти положения само в рамките на минута и половина.

В 38-ата секунда Кержаков отправи удар от наказателното поле, който обаче бе блокиран от крака на противников футболист и топката излезе в корнер.

Секунди по-късно отново Кержаков имаше шанс да се разпише. Той излезе на страхотна позиция в наказателното поле и отправи удар, но Рейна направи невероятно спасяване.

Ливърпул отговори също с чисто голово положение. Луис Суарес напредна до наказателното поле и преодоля Нето, след което с удара си матира стража на домакините, но топката мина на сантиметри встрани гредата и уругваецът пропусна чудесна голова възможност.

Изключителният футбол от началото на мача продължи и в 5-ата минута Хълк отправи много силен и техничен удар от 20 метра. Рейна с върха на пръстите си обаче успя да извади кълбото в корнер.

В следващите няколко минути домакините стигнаха до две опасни ситуации, от които обаче не последва удар.

В 16-ата минута Ливърпул стигна до невероятна голова възможност. Луис Суарес обаче пропусна 100-процентово положение. След грешка в противниковия тим уругваецът отне топката и излезе сам срещу Малафеев, но се забави прекалено много и в последния момент не успя да вкара, а топката му бе избита от противников играч.

Головите положения се редяха едно след друго и в 26-ата минута домакините получиха две добри възможности да реализира, които обаче пропиляха.

Минута след това Хълк отправи мощен удар, като топката се отклони първо в гредата, след това Рейна някак си я извади от вратата си, без да има гол. Денисов пък отправи мощна тупалка две минути след това, но при неговия удар нямаше опасност.

В 40-ата минута Ливърпул стигна до нов невероятен пропуск. След центриране на Джо Алън за малко да се стигне до автогол във вратата на Зенит. Топката обаче стигна до Стърлинг, който намери Суарес на прекрасна позиция в наказателното поле, но уругваецът от чиста позиция пропусна да вкара.

До края на полувремето не се стигна до попадения и резултатът се запази на почивката.

Втората част започна с добра възможност за Глен Джонсън да открие резултата. Той излезе на позиция почти сам срещу Малафеев и го прехвърли с удара си, но топката мина встрани вратата.

В следващите минути на терена не се случи нищо интересно и топката се разиграваше около централния кръг.

"Мърсисайдци" получиха още една страхотна възможност да стигнат до попадение. В 59-ата минута Луис Суарес опита техничен удар от прекрасна позиция, но направи четвъртия си неверотен пропуск от началото на мача.

При удара му топката мина встрани вратата и в крайна сметка не се стигна до попадение.

Гостите бяха по-добрият отбор от началото на втората част, докато домакините така и не успяваха да създадат нещо интересно.

В 69-ата минута обаче Хълк изригна с невероятно попадение, с което успя да даде аванс на Зенит. Бразилецът отправи невероятен удар малко преди дъгата и не остави никакъв шанс на Рейна, пращайки топката в сглобката.

Три минути след това питерци нанесоха своя втори удар в мача. Резервата Сергей Семак успя да реализира за 2:0. Той бе намерен от Анюков непокрит при далечната греда, след което без проблем реализира. В ситауцията Шкъртел и Джонсън допуснаха груби грешки и позволиха да се стигне до центриране.

Постепенно играта се поуспокои в следващите минути. Гостите опитваха да върнат поне едно попадение, но без успех.

В 84-ата минута Суарес можеше да се реваншира поне частично за пропуските си. Той отправи тежък удар от фаул, който обаче Малафеев изби топката. След това футболистите на гостите не успяха да направят добавка и някой от тях да реализира.

До края на мача не се стигна до повече голове и резултатът се запази.

ЗЕНИТ - ЛИВЪРПУЛ 2:0
1:0 Хълк 69'
2:0 Семак 72'

ЗЕНИТ: Maлафеев, Анюков, Ломбертс, Хубочан, Нето, Дани (54 - Семак), Широков, Денисов, Витцел, Кержаков (82 - Файзулин), Хълк
ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Карагър, Джонсън, Шкъртел, Енрике, Даунинг, Джерард, Алън, Хендерсън, Стърлинг (78 - Лейва), Суарес

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар