неделя, 3 февруари 2013 г.

Фулъм загуби от Юнайтед в равностоен мача без Бербатов

"Червените дяволи" победиха с 1:0 в Лондон след късен гол на Руни

Двамата български футболисти на Фулъм не бяха включени в групата за мача
Фулъм загуби с 0:1 от Манчестър Юнайтед в равностоен и динамичен двубой от 25-ия кръг на английската Висша лига, който се игра на стадион "Крейвън котидж".

Двамата български футболисти на Фулъм не бяха включени в групата за мача. Димитър Бербатов лекува контузия, докато Станислав Манолев все още няма право да играе за новия си тим след късния трансфер.


Първото полувреме бе изпъстрено с положения, като гредите спасиха домакините на три пъти, а веднъж страничният стълб се оказа верен помощник и на Де Хеа.

Втората част предложи доста по-ниско качества на играта. Десетина минути преди края на редовното време Уейн Руни се възползва от груба грешка на защитата на домакините и преодоля Шварцер с фалцов изстрел с десния крак.

След победата Манчестър Юнайтед събра 62 точки и вече има десет пункта повече от преследвача и настоящ шампион Манчестър Сити. Фулъм остава на 13-та позиция с едва 28 точки.


В началото на двубоя Ашкан Дежага пусна към Уго Родайега вдясно и колумбиецът му върна топката. Изстрелът на Дежага в наказателното поле обаче срещна тялото на бранител на гостуващия тим.

Манчестър Юнайтед спретна добра атака, при която ван Перси намери Валенсия. Центрирането на еквадореца не се получи, но той спечели корнер, след изпълнението на който се стигна до карамбол в пеналта на столичани.

Първо защитник на Фулъм отклони топката право към Марк Шварцер, но той показа рефлекс и изби. Последва удар от трудна позиция на Патрис Евра, при който топката се отби от гредата. Малко след това ван Перси чукна към Валенсия в наказателното поле и крилото стреля с левия крак, но Шварцер спаси.

След десетина минути игра Йон-Арне Рийзе отправи свиреп снаряд от воле, но Давид Де Хеа отрази тупалката с феноменална намеса. При изпълнението на ъгловия удар не се стигна до нищо сериозно пред вратата на гостите.

В 15-тата минута на двубоя Фулъм можеше да открие резултата. Брайън Руис пое кълбото с левия крак пред границата на наказателното поле при пас на Рийзе и стреля майсторски от воле с левачката, но нацели дясната греда.

"Червените дяволи" стигнаха до корнер, след изпълнението на който защитниците на Фулъм отново не бяха ориентирани - Хангеланд се опита да изчисти с глава, но прати кълбото право в сглобката на вратата. После Валенсия шутира силно и топката облиза мрежата, но от външната й страна.

Вихреното темпо на срещата продължи да наелектризира атмосферата на стадион, а този път бе ред на домакините да атакуват. Дежага бу изпуснат пред пеналта на Юнайтед и иранецът стреля от движение с десния крак. Де Хеа не мръдна, но топката мина доволно в аут.

Момчетата на сър Алекс Фъргюсън отново взеха инициативата. Робин ван Перси намери Руни, който шутира по земя отдясно, по диагонала, но все още не бе настроил мерника си и лондончани оцеляха.

В средата на първото полувреме двата отбора значително намалиха оборотите, като често губеха топката, а за момент домакините срещнаха известни трудности при изнасянето на топката в предни позиции.

След половин час игра Том Клевърли получи топката в наказателното поле и обграден от цели трима футболисти на Фулъм, младокът върна хитро назад към Уейн Руни. Опитният нападател заложи на техничен удар с десния крак, но насочената с вътрешен фалц топка се отби отново в страничната греда.

Малко преди края на първата част токов удар остави стадиона без осветление и двата отбора се прибраха в съблекалните. Десетина минути след това играчите се появиха на терена, а Робин ван Перси пробва рефлекса на Шварцер с удар по земята, но австралиецът улови.

След подновяването на играта Нани центрира към Робен ван Перси в наказателното поле, но ударът с глава на холандеца не затрудни Марк Шварцер. После двата тима си размениха по два безопасни шута чрез Карагунис и Рафаел.

Един час след началото на двубоя Крис Беърд опита да изненада Давид Де Хеа със силен изстрел от дистанция, но вратарят на гостите улови кълбото. Юнайтед отговори с атака по левия фланг, при която ван Перси върна назад към Нани, но защитата на Фулъм се справи.

Холандецът застана зад топката при пряк свободен удар малко след това, но шутът му от двайсетина метра бе спасен от Шварцер.

Двайсетина минути преди края на редовното време Саша Ритер стреля от разстояние, но Де Хеа се справи. После Дежага нанесе удар с глава след центриране отляво, но Евра изби в корнер, който не бе отсъден от съдийската бригада.

Постепенно "червените дяволи" отстъпиха инициативата. След разбъркване в наказателното поле на гостите Рафаел изби топката от голлинията след удар на Руис. После "котиджърс" стигнаха до пряк свободен удар, но Беърд стреля разочароващо встрани от целта.

В 79-тата минута се стигна до много груба грешка в защитата на Фулъм. Дълъг пас към Руни не бе пресечен от Сендерос, а около него още двама футболисти на столичани изгледаха как Руни си поема топката, навлиза в наказателното поле и праща кълбото по земя в мрежата зад Шварцер.

В заключителните минути на двубоя Фулъм се опита да стигне до изравнителен гол, но свирепият изстрел на Емануелсон доведе до корнер за домакините. В 92-та минута Робен ван Перси изчисти топката на голлинията на Манчестър Юнайтед след удар с глава на Сендерос.

Гостите моментално спретнаха бърза контраатака, при която Ритер сбърка, но Хавиер Ернандес се оплете, останал сам срещу Марк Шварцер. В 95-тата минута Родайега стреля право в стената от пряк свободен удар, при последната възможност пред една от двете врати.


Фулъм - Манчестър Юнайтед 0:1

0:1 Уейн Руни - 79'


Фулъм: Шварцер, Хангеланд (Хюз - 46'), Сендерос, Рийзе, Ритер, Карагунис (Емануелсон - 68'), Беърд, Дежага (Петрич - 82'), Дъф, Руис, Родайега

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Фърдинанд, Евънс, Рафаел, Евра, Клевърли (Гигс - 75'), Карик, Нани (Уелбек - 84'), Валенсия (Ернандес - 66'), Руни, ван Перси

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар