четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Ферер се подигра със световния номер 1

Испанецът Давид Ферер стана вторият, след Роджър Федерер, тенисист, осигурил си място на полуфиналите на супер турнира между осемте най-добри в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

Това стана факт, след като преди минути Ферер постигна изключително престижна победа над световния номер 1 Новак Джокович с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/1.

Още от първата минута на срещата испанецът пое инициативата, като демонстрира брилянтна игра от дъното на корта, великолепно предвижване и невероятна воля за победа, които напълно заслужено го изведоха до място във финалната четворка.

В първия сет Ферер реализира и двете си възможности за пробив, а от своя страна не позволи на сърбина да върне нито един от брейковете и така сравнително безпроблемно затвори частта в своя полза.

Превъзходството на световния номер 5 стана още по-осезаемо във втория сет, в който той набързо си осигури комфортна преднина от 3/0, а в шестия гейм отново проби подаването на своя опонент и в последствие сервира с лекота за крайната победа.

Така ако иска да продължи напред в надпреварата Новак Джокович ще трябва да спечели последния си двубой срещу Янко Типсаревич и да очаква Бердих да направи грешна стъпка срещу Давид Ферер.


Статистиката от двубоя:
Ферер
Джокович
56
1-ви сервис %
54
4
Асове
2
1
Двойни грешки
3
 4/7
Възможности за пробив
 0/1
 63/104
Общо спечелени точки
 41/104

Времетраене: 1.16 ч.


Източник gol.bg


1 коментар: