сряда, 28 декември 2011 г.

Глоба от 15 хил. долара заплашва Цветана Пиронкова заради "Хопман къп"

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова е заплашена с глоба от 15 000 щатски долара от Женската тенис асоциация, ако вземе участие в "Хопман къп".

WTA ще наложи санкции на всички елитни състезателки, които пропуснат първия турнир за сезона в Бризбейн.

Пиронкова ще направи своя дебют на "Хопман къп" с Григор Димитров на смесени двойки. Двамата вече са в Австралия, а първият им мач срещу представителите на Чехия е на 2 януари от 3.30 часа и ще бъде предаван по БНТ 1.

"Очаквам с нетърпение турнира "Хопман къп", тъй като досега не съм участвала в него. Освен това никога не съм играла на смесени двойки. С Григор не сме играли заедно, но се познаваме добре. За мен ще бъде предизвикателство и се надявам да се представим добре", заяви българката в средата на декември.

За разлика от предвидената глоба на Пиронкова, тези на първите две тенисистки в световната ранглиста са в пъти по-големи. Ако пропуснат турнира в Бризбейн, Каролин Вознячки и Петра Квитова ще бъдат наказани със 100 хил. долара, докато номер 5 в света На Ли ще понесе глоба от 75 хил. долара.

Тенисистките между 20 и 50-а позиция в ранглистата ще бъдат санкционирани с по 15 000 долара. Очаква се всички глоби на спортистките да бъдат поети от Международната федерация по тенис (ITF), която организира "Хопман къп".

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар