събота, 24 декември 2011 г.

Христо Стоичков е новият треньор на Литекс

Христо Стоичков е новият треньор на Литекс
Френският футболист на "Литекс" Максим Жос даде знак, че Христо Стоичков ще е новият треньор на отбора. Защитникът призна пред "Юнион", че все още не познава лично бившия български селекционер.


Наскоро се появи информация, че Стоичков ще има две отговорности в Ловеч - да бъде треньор и рекламно лице на автомобилите "Грейт уол" (Great Wall). Заплатата му щяла да бъде около 100 хил. лева месечно или два пъти повече от тази на Любослав Пенев, докато беше в клуба.

Жос, който дойде в "Литекс" като защитник, е доволен, че вече играе по-напред. Промяната в позицията му станала след отпадането от "Динако" (Киев) в Лига Европа (1:2 и 0:1). Тогавашният треньор Пенев искал да подсили полузащитата и Жос бил избран, макар преди това да не е играл на поста. Французинът обаче останал доволен и се надява и занапред да бъде халф.

"Имам договор за две години, но може да си тръгна още това лято. Засега нямам предложения от други отбори", каза Жос.

По думите му организацията в "Литекс" е на професионално ниво. Той е впечатлен, че за мачовете се тръгва само ден по-рано, защото всички отбори са на най-много три часа път от Ловеч. В отбора му помага бившият играч на "Гренобъл" Христо Янев, който говори френски.

Според Жос единственото неприятно нещо е, че в Ловеч му е скучно. "Стадионът е много красив. Но извън тренировките няма какво да се прави", заяви французинът.


Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар