сряда, 28 декември 2011 г.

Жени провалили Бундестима срещу България през 94-а

Жени затрили Германия срещу България на световното първенство в САЩ през 1994 година. В интервю за сп. "Кикер" тогавашният селекционер на Бундестима Берти Фогтс назова интересни причини за провала на своите при паметната победа на "лъвовете" с 2:1. Според него възпитаниците му били съсипани от женски интриги, предаде АСН

"Отборът ни беше много по-добър от този, който през 1990 година взе световната титла. Смятам, че в САЩ спокойно можехме да защитим трофея", обяви селекционерът на Казахстан, който в петък навършва 65 години. 

"Три жени на футболисти обаче развалиха всичко. Това, което се разигра в нашия лагер, беше направо невероятно", допълни специалистът. Фогтс обаче не назовава кои са въпросните дами, на които трябва да благодарим и какво точно се е случило. 

Специалистът води Бундестима между 1990 и 1996 г. Най-тежкото поражение на Германия под негово ръководство е именно загубата от златните момчета на Димитър Пенев в четвъртфиналите на САЩ 94. Какво ли би могъл да каже Фогтс за друга загуба на Бундестима по-малко от година след това?  На 7 юни 1995 г. на стадион "Васил Левски" в квалификационен мач за Х европейско първенство България печели с 3:2 след два гола на Стоичков от дузпи и един на Емил Костадинов.

Източник actualno.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар