петък, 16 декември 2011 г.

"Реал" срещу "Милан" е най-очакваното дерби преди жребия в Шампионската лига

Сблъсъкът между двата най-титулувани отбора в историята на Шампионската лига - "Реал" (Мадрид) и "Милан", е най-очакваният мач преди жребия за осминафиналите в тазгодишното издание на турнира.

Евентуален двубой между тях ще събере на едно място 16 трофея от надпреварата, като мадридчани са печелили турнира рекордните девет пъти, а италианците са с две отличия по-малко.

"Реал" спечели убедително своята група D, след като записа шест победи от шестте мача с "Лион", "Аякс" и "Динамо" (Загреб). Отборът на Жозе Моуриньо вкара 19 гола в тях и допусна само два.

"Милан" зае второ място в група Н, където отстъпи единствено на настоящия европейски шампион "Барселона". Въпреки това "росонерите" изиграха два силни двубоя с "каталунците", като завършиха 2:2 на "Камп ноу" и загубиха с 2:3 като домакин.

Именно "Милан" е най-нежеланият съперник от втората урна, в която попадат завършилите на второ място в предварителните групи.

Жребият за осминафиналите ще бъде дирижиран, което означава, че два отбора от една и съща държава и от една и съща предварителна група не могат да се срещнат.

С интерес се очаква и евентуален сблъсък между "Милан" и друг от фаворитите в турнира - четирикратният шампион "Байерн" (Мюнхен).

Сред нежеланите съперници от втората урна е и италианският "Наполи", който завърши втори в група А, като отстъпи единствено на германския отбор и изхвърли от турнира лидера в английската Висша лига "Манчестър сити".

Най-предпочитаното име сред отборите от първа урна без съмнение е "Апоел" (Никозия). Кипърският шампион е изненадата на турнира до момента, след като завърши първи в група със "Зенит", "Порто" и "Шахтьор" (Донецк).

"Бенфика" също попада в графата на "желаните" съперници. Португалците завършиха на първо място в група С. От нея изненадващо отпадна смятаният за сигурен победител "Манчестър юнайтед", който загуби с 1:2 от "Базел" в директен сблъсък за втората позиция.

Жребият за осминафиналите ще бъде теглен днес от 13,00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по "Евроспорт". Първите срещи ще се играят на 14, 15, 21 и 22 февруари, като в тях ще са домакини непоставените отбори. Реваншите са на 6, 7, 13 и 14 март.

Разпределение на урните:

Поставени отбори:
"Байерн"
"Интер"
"Бенфика"
"Реал" (Мадрид)
"Челси"
"Арсенал"
"Апоел"
"Барселона"

Непоставени отбори:
"Наполи"
ЦСКА (Москва)
"Базел"
"Лион"
"Байер" (Леверкузен)
"Марсилия"
"Зенит"
"Милан"























Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар