четвъртък, 15 декември 2011 г.

Бербатов и още петима българи ще играят в Лига Европа през пролетта

Шестима български футболисти и отборите им си осигуриха място на 1/16-финалите на Лига Европа. Най-интересно изглежда положението на Димитър Бербатов, който за първи път може да играе в надпреварата, откакто премина в "Манчестър юнайтед".

Внимание заслужава друг нападател - Цветан Генков. Той отбеляза много важен гол за победата на "Висла" с 2:1 над "Твенте". Спечелените три точки изпратиха поляците в следващата фаза. Холандците, където се състезава вратарят Николай Михайлов, вече се бяха класирали за първия кръг на преките елиминации.

Защитникът Валентин Илиев и "Стяуа" също успяха да постигнат обрат в групата си в последния кръг. Румънците победиха с 3:1 АЕК (Ларнака) и изпревариха "Макаби" (Хайфа), загубил с 0:3 от "Шалке".

Другите двама българи, които през пролетта ще играят в Лига Европа, са Валери Божинов и Станислав Манолев. Нападателят вкара за "Спортинг" в предишния кръг. Той получи възможност да участва като титуляр в последните два мача благодарение на ранното класиране на "лисабонските лъвове". ПСВ на Манолев също отдавна заслужи правото си да бъде сред отборите в следващата фаза.

С интерес се очаква представянето на "Юнайтед" в турнира. Английският шампион остана едва трети в групата си в Шампионската лига и за първи път ще играе в турнира, наследник на Купата на УЕФА. Любопитно е с каква нагласа мениджърът сър Алекс Фъргюсън ще се включи в надпреварата и дали няма да предпочете отборът му да се съсредоточи върху спора за титлата във Висшата лига.

Както във всеки от последните трансферни прозорци, Бербатов отново е обект на слухове, които го изпращат в други клубове. Фъргюсън определи българския нападател за изключителен и каза преди месец, че той ще подпише нов договор за още една година.


Отборите, които се класираха на 1/16-финалите в Лига Европа
група A: ПАОК Солун (Гърция)
група B: Стандард Лиеж (Белгия), Хановер (Германия)
група C: ПСВ Айндховен (Холандия), Легия Варшава (Полша)
група D: Спортинг Лисабон (Португалия), Лацио (Италия)
група E: Бешикташ (Турция), Стоук Сити (Англия)
група F: Атлетик Билбао (Испания), Залцбург (Австрия)
група G: Металист Харков (Украйна)
група H: Брага (Португалия)
група I: Атлетико Мадрид (Испания)
група J: Шалке (Германия), Стяуа (Румъния)
група K: Твенте (Холандия), Висла Краков (Полша)
група L: Андерлехт (Белгия), Локомотив Москва (Русия)
* последните четири отбора ще бъдат определени след мачовете в четвъртък
Към 24-те отбора ще се присъединят и осемте трети в групите на Шампионската лига: Манчестър сити (Англия), Трабзонспор (Турция), Манчестър юнайтед (Англия), Аякс (Холандия), Валенсия (Испания), Олимпиакос (Гърция), Порто (Португалия), Виктория Пилзен (Чехия)

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар