понеделник, 26 декември 2011 г.

Фулъм отказа Челси от борбата за титлата

Челси и Фулъм завършиха 1:1 в мач от 18-тия кръг на английската Висша лига, който се игра на стадион „Стамфорд бридж” в Лондон.

Домакините откриха в началото на второто полувреме чрез Хуан Мата, а десет минути след това Клинт Демпси изравни резултата.

След равенството Челси остана на четвърта позиция в таблицата, с актив от 34 точки (на 10 точки от лидера Манчестър Сити, който има и мач по-малко), а Фулъм е 13-ти с 19 пункта в актива си.

Двубоят започна с първоначален натиск на домакините, които обаче бяха умело неутрализирани от добрата постройка на „котиджърс”.

Противно на очакванията, първият удар в срещата бе отправен към Петер Чех, който трябваше да се намеси след коварния шут с левачката на изключително активния в началото Клинт Демпси, който си заработи и жълт картон след само шест минути игра.

Момчетата на мениджъра Мартин Йол играеха без никакво напрежение и показаха огромно самочувствие на терена на своя градски съперник.

След точно четвърт час игра Фулъм профука невероятна възможност да полее със студен душ своите домакини.  

По десния фланг Муса Дембеле развинти Джон Тери, който дори загуби равновесия и падна от поредицата финтове на своя съперник. След това Дембеле чукна към Стивън Кели, който сложи топката на главата на Орландо Са, но той прати кълбото високо над вратата на „сините” от близо седем метра, останал сам срещу Чех.

В следващата минута Челси отговори подобаващо.  Първо Хуан Мата подаде прекрасно към Фернандо Торес, който си спря майсторски на гърди и от воле с десния крак нанесе удар, който бе спасен от Стокдейл.

Само секунди след това Даниел Стъридж изстреля истински снаряд, който профуча в близост до вратата на гостуващия състав. Последва и неясен пас на Торес, който приличаше повече на разочароващ удар. Не се стигна до никаква опасност, но секторът с ултрасите на Фулъм изригна с иронични възгласи към Хлапето.

В средата на първата част отново Дембеле се отличи с невероятните си технчески умения, след като звездата на Фулъм първо развинти Ромеу, а след това отправи опасен удар с левия крак, който премина на метър и половина от лявата греда на Петер Чех. 

Интересното е, че само в рамките на десетина минути финтовете на Дембеле „събориха” на земята както Джон Тери, така и Ориол Ромеу, които не разбраха какво се случва, останали лице в лице срещу намиращия се в страхотна спортна форма Муса Дембеле.

След половин час игра Ромеу опита късмета си, стреляйки от близо 20 метра с левия крак, но кълбото прелетя високо над вратата на Фулъм.

Минута преди края на първото полувреме далечен шут на включилия се в предни позиции бранител Давид Луис не затрудни Дейвид Стокдейл, който внимаваше и улови кълбото.

Началото на втората част бе перфектно за Челси –  в 47-та минута Фернандо Торес си спря много добре топката и я предостави на Хуан Мата, който стреля точно с левия крак от границата на наказателното поле, опъвайки мрежата зад капитулиралия Стокдейл.

В 56-тата минута Фулъм отвърна на удара и изравни резултата чрез Клинт Демпси, който се възползва от пробива на Брайън Руис отдясно и от близо три метра добута топката във вратата на домакините, изпреварвайки бранителите на съперника.

Десетина минути след това Даниел Стъридж отправи техничен удар с левия крак, който бе спасен от вратаря на гостите, а след това Малуда опита прекрасен удар с петичка, също отразен от Стокдейл.

Четвърт час преди края влезлият като резерва Дидие Дрогба опита шут, който бе отразен. Минути след това Мейрелеш се завъртя и стреля светкавично, но не намери целта. Три минути преди края отново Мейрелеш можеше да отбележи, но ударът му с глава бе отразен.

В 90-тата минута Стокдейл спаси своите, когато отрази шута на Флоран Малуда. След това добавка на Мата също не успя да превземе крепостта на гостите в последните минути.

В 92-та минута далечен удар на Дидие Дрогба от пряк свободен удар затрудни Стокдейл, но вратарят на Фулъм изби в корнер.


Челси – Фулъм  1:1

1:0  Хуан Мата – 47’

1:1  Клинт Демпси – 56’


Челси:  Чех, Луис, Тери, Коул, Босингва (Ферейра – 81’), Ромеу, Мейрелеш, Лампард (Малуда – 62’), Мата, Стъридж (Дрогба – 70’), Торес

Фулъм:  Стокдейл, Хангеланд, Сендерос, Кели, Рийзе, Мърфи, Фрай, Демпси, Дембеле, Руиз, Са (Касами – 83’)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар