понеделник, 26 декември 2011 г.

Бербатов се вихри и бележи, Юнайтед гази Уигън

Димитър Бербатов играе страхотно във втория си мач като титуляр през сезона за Манчестър Юнайтед във Висшата лига. Българинът започна като титуляр и успя да се разпише още през първата част срещу гостуващия Уигън. Освен с гола, Бербо се отличи с още няколко страхотни отигравания.
Юнайтед пък е безпощаден и води с 2:0. Освен това, Конъм от тима на гостите бе малко спорно изгонен, което допълнително прави задачата на Уигън почти непосилна.
Бербатов започна доста активно двубоя и още в 1-ата минута се пребори добре за една топка и спечели опасен фаул за своя тим пред вратата на съперника, но след него не последва нищо опасно. В 5-ата минута хубав пробив на Валенсия доведе до центриране към Бербатов, но българинът от трудна позиция не успя да стреля с глава.
В 8-ата минута обаче Юнайтед все пак поведе в резултата. Гигс подаде към Патрис Евра отляво, а защитникът направи страхотен пробив, след което пусна към Парк Джи-Сунг. Кореецът бе оставен непокрит и с плътен удар донесе преднина на тима си - 1:0.
Гостите отговориха с няколко опасни атаки. При една от тях Самън бе оставен съвсем непокрит, но за щастие на Юнайтед той остана под топката.
В 15-ата минута отново Бербатов попадна в центъра на вниманието. Той получи хубав пас от Гигс, след което се опита с едно докосване да подаде към Чичарито, но пасът бе пресечен. 60 секунди по-късно Чичарито бе съборен в наказателното поле, но дузпа не последва.
В следващите минути играта се поизравни, но без кой знае какви положения пред двете врати. Все пак, Юнайтед можеше да вкара втори гол в 27-ата минута. Тогава първо Бербо се пребори отлично отново за един фаул малко пред дъгата на наказателното поле. Оттам Нани стреля на около метър встрани.
Шест минути по-късно Бербатов отново имаше шанс. Българският нападател финтира леко Алкараз и стреля, но покрай вратата.
В 39-ата минута дойде и една от най-спорните ситуации в мача. Конър Самън бе изгонен с директен червен картон, след като подпря Майкъл Карик. Фил Дауд вдигна червен картон за удар с лакът, какъвто в действителност нямаше.
В 41-ата минута Димитър Бербатов успя да вкара за Манчестър Юнайтед. Дарън Гибсън центрира в наказателното поле, като първо Чичарито се размина. Там я попадна в Бербатов, като българинът отлично го финтира с тяло, след което прати топката в мрежата на Ал-Хабси - 2:0.
При този резултат завърши и първото полувреме.
ВИЖТЕ СЪСТАВИТЕ
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕДЛиндегаард, Валенсия, Карик, Еванс, Евра, Гибсън, Гигс, Парк, Нани, Ернандес, Бербатов
УИГЪН
Ал Хабси, Стам, Алкараз, Коулдуел, Фигероа, Диаме, МакКарти, Джоунс, Моузес, Гомес, Родалега

Източник news.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар