четвъртък, 6 декември 2012 г.

Челси унищожи Нордселанд, но отпадна от Шампионската лига

Носителят на трофея в Шампионската Лига Челси
Носителят на трофея в Шампионската Лига Челси отпадна безславно още в груповата фаза на турнира. В последния кръг Сините разгромиха датскиа Нордселанд с 6:1 на своя "Стамфорд Бридж".


Тази победа обаче нямаше почти никаква стойност, тъй като в другия мач Ювентус победи Шахтьор. Така Челси остана с равни точки с украинците, които обаче имат по-добри показатели в директните двубои.

При това положение тимът на Роман Абрамович напролет ще бъде "заточен" в Лига Европа, която по традиция никак не се нрави на английските тимове.

В другите мачове от вечерта най-голямо внимание се чакаше двубоя на Барса срещу Бенфика, в който Лео Меси трябваше да изравни рекорда на Герд Мюлер от 85 гола в една календарна година.

Вместо празник обаче на Ноу Камп имаше покруса, тъй като аржентинецът получи тежка контузия пет минути преди края и трябваше да бъде изнесен на носилка.

Самият мач пък завърши при равенство 0:0, което остави и двата отбора огорчени, тъй като Бенфика не можа да се класира за осминафиналите на турнира.

Вместо португалците, вторият билет спечели шотландския Селтик, който победи с 2:1 Спартак в домакинския си мач.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар