четвъртък, 6 декември 2012 г.

В Барселона притеснени от контузията на Меси

В Барселона притеснени от контузията на Меси
Барселона и Бенфика изиграха много разочароващ и за двата отбора мач от последния кръг на G на Шампионската Лига, игран на стадион "Ноу Камп".

Португалците пропуснаха един куп чисти положения за гол и така отпаднаха от турнира.

За Барселона мачът бе без значение, но големият удар за каталунците бе контузията, която получи Лео Меси.

Аржентинецът влезе като резерва през второто полувреме, но пет минути преди края пострада при сблъсък с вратаря на гостите и бе изнесен на носилка.

При ситуацията Меси пропусна чисто положение за гол и така разочарованието му бе двойно, тъй като не успя да изравни рекорда на Герд Мюлер за най-много голове в календарната година.

Сега предстои да се разбере дали положението на Меси е сериозно и той ще може да се появи в игра до края на годината.

Барселона започна по-активно мача, като особено деен бе Давид Вия. Той на два пъти опита да изскочи рязко зад защитата, но и двата пъти съотборниците му закъсняха с миг с извеждащото подаване и го оставиха в засада.

В 11-та минута при първата си смислена атака Бенфика направи ужасяващ пропуск. При ситуация на пасивна засада Лима бе изведен зад защитата на Барса, като встрани от него тичаха двама негови съотборници. Особено Нолито бе на отлична позиция и чакаше подаване, за да вкара на празна мрежа. Лима обаче се полакоми сам да стреля и прати топката встрани от вратата.

В следващата атака пък Родриго се оказа на опасна позиция отляво, но вместо да центрира по земя също се полакоми да стреля и защитник го блокира.

Бенфика продължи да играе по-добре и в 20-та минута имаше ново отлично положение за гол. Нолито центрира към оставения непокрит пред вратата Лима и той с летящ плонж засече с глава от пет метра разстояние, но не уцели вратата.

В средата на полувремето Луизао остави по нелеп начин извеждащ пас към Тейо да мине през краката му, но нападателят не си поведе добре топката и след намеса на излезлия да го пресрещне вратар я изкара в аут.

При следващата атака пък Артур увисна под топката при едно центриране и зад него Рафина засече от въздуха, но нямаше сила в удара и защитник лесно изчисти пред голлинията.

След това кратко активизиране на каталунците, Бенфика стигна до нови две страхотни положения за гол. При първото Лима бе изведен зад защитата по лявото крило. В наказателното поле бе застигнат от защитник и след щастлив рикошет успя да го финтира, но след това ударът му бе отклонен от Пинто в страничната греда.

В 35-та минута пък Олаф Джон получи страхотно извеждащо подаване отдясно и елегантно финтира Планас в наказателното поле, но след това Пинто отново направи невероятно спасяване на удара от упор.

В самия край на полувремето Родриго имаше още една възможност, когато финтира защитник в наказателното поле, но след това стреля неточно.

Секунди след почивката Бенфика имаше още едно опасно положение. След пробив по крилото Нолито бе намерен непокрит в наказателното поле и от около 12 метра отправи диагонален удар, но близо до страничната греда.

Последва добър период на Барса. Тейо проби отляво и поднесе на Вия в наказателното поле, но той засече слабо и Артур улови. След това Вия стреля от фаул, но прекалено леко и Артур пак лесно спаси.

В 58-та минута дойде и най-доброто положение за нападателя на Барса. Той бе изведен от Тейо зад защитата, но сам срещу вратаря да копне покрай него встрани сякаш, за да подаде на съотборник, какъвто нямаше.

За Бенфика Луизао засече с глава центриране от фаул, но право в ръцете на Пинто.

След около 60 минути игра стадионът избухна, но не заради гол на Барса, а заради появяването в игра на Лео Меси, който замени Рафиня.

Аржентинецът веднага оживи играта на отбора си, но пък бе много зорко пазен от португалците. Меси на два пъти имаше възможност да стреля от пряк свободен удар, но първият път бе неточен, а втория не затрудни вратаря.

Пет минути преди края Маси имаше стопроцентово положение за гол. Тогава той бе изведен по страхотен начин с копващо подаване от Пике и изскочи абсолютно сам срещу вратаря. Меси тръгна да го заобикаля, но Артур му изби топката от краката, а след това успя да се върне на голлинията, за да спаси добавката на аржентинеца.

По-лошата новина за Меси и Барса обаче не бе пропуска, а контузията, която получи нападателят при контакта след интервенцията на вратаря.. Веднага след втория удар той легна на земята, показвайки, че изпитва голяма болка. Меси така и не успя да се вдигне на крака, а бе изнесен от терена с носилка.

В последната минута на даденото от съдията петминутно продължение Бенфика направи ужасяващ двоен пропуск. Първо Оскар Кардосо бе изведен зад защитата, но се забави и се оплете в топката. Все пак той подаде на съотборник, който от аутлинията върна на непокрития Перейра. Той обаче от чиста позиция стреля високо над вратата.


Барселона - Бенфика 0:0


Барселона: 
Пинто, Адриано (67 Пике), Пуйол, Монтоя, Планас, Сонг, Тиаго, Сержи Роберто, Рафиня (58 Меси), Тейо (79 Деулофеу), Вия

Бенфика: Артур, Мелгарехо, Гарай, Луизао, Перейра, Матич, Джон, Нолито (63 Сезар), Гомес, Лима (75 Кардосо), Родриго (75 Алмейда)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар