неделя, 9 декември 2012 г.

Реал Мадрид победи Валядолид с малко късмет

Реал Мадрид победи Валядолид
С два гола на Месут Йозил Реал Мадрид обърна Валядолид като гост с 3:2 в мач от 15-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Хосе Сория".


Домакините на два пъти повеждаха в резултата с голове след корнери на бившия играч на Манчестър Юнайтед Манучо.

За Реал обаче първо Карим Бензема изравни след грешка на защитник на Валядолид и асистенция на Кайехон. В края на полувремето пък Месут Йозил направи невероятен индивидуален пробив и след комбинация с Бензема направи 2:2.

След почивката гол на Серхио Рамос погрешно бе отменен поради засада. Все пак обаче столичани стигнаха до победата в 72-та минута, когато Йозил изпълни перфектно пряк свободен удар.

Гостите започнаха по-активно мача и веднага заредиха атаки. Първо Роналдо стреля опасно от дистанция покрай вратата, а малко след него удар на Хосе Кайехон трябваше да бъде спасяван от вратаря на домакините Дани Ернандес.

Реал Мадрид бе по-активният отбор в този момент и притискаше съперника. Валядолид обаче изненадващо откри резултата още при първото си положение.

В 7-та минута домакините се добраха до корнер, а след центрирането топката не бе изчистена от защитата на мадридчани и така кълбото попадна в непокрития Манучо, който само на три метра пред вратата нямаше как да сбърка.

Реал обаче изравни само 5 минути по-късно, като се възползва на свой ред от злощастна грешка на защитник на домакините. Валиенте получи пас назад, но се подхлъзна и така Кайехон открадна топката под носа му, навлезе в наказателното поле и без да се лакоми поднесе на Бензема, който засече на празна мрежа.

Роналдо стреля силно от пряк свободен удар и вратарят на домакините Ернандес едва успя да боксира в корнер. Малко след това португалецът започна опасна контраатака, но даде лош пас на Йозил.

В 22-та минута Валядолид отново излезе напред в резултата. Отново след центриране от корнер Манучо се оказа на точното място и с глава засече в мрежата.

Интересното бе, че само минута по-късно Реал можеше да изравни след ново подхлъзване на защитник на домакините. Отново Кайехон се възползва от това и излезе срещу вратаря, но опитът му да го прехвърли бе неуспешен. В следващата атака пък Сами Кедира пробва силен удар от границата на наказателното поле, но не уцели вратата.

За Валядолид Патрик Еберт стреля силно от фаул застрашително близо до страничната греда, макар и Касияс да бе покрил ъгъла. Това обаче бе последното действие на германеца на терена, тъй като малко след това той се контузи в коляното без съприкосновение със съперник и трябваше да бъде заменен.

Кристиано Роналдо отправи много опасен удар от дистанция и топката отиваше точно до страничната греда, но Ернандес се хвърли и направи решително спасяване.

Последва серия от ъглови удари в полза на гостите. При един от тях Бензема при втората греда отправи удар от полуволе, но вратарят спаси.

Точно преди почивката Реал изравни резултата. Месут Йозил страхотно слаломира през куп играчи, в наказателното поле намери Бензема, който технично му поднесе обратно с петичка и останал сам срещу вратаря германецът го преодоля. В ситуацията Ернандес всъщност успя да блокира удара с крак, но въпреки това топката се търкулна зад голлинията.

На почивката Жозе Моуриньо направи интересна смяна, като извади Начо и пусна в игра Анхел ди Мария, а като ляв защитник заигра

Реал не започна кой знае колко активно и в първите минути отправи само един удар с глава на Серхио Рамос след центриране от фаул, който обаче мина покрай гредата.

За Валядолид Оскар на два пъти внесе напрежение пред вратата на Реал, като първо бе намерен на стрелкова позиция, но бе неточен. След това негов много силен удар от дистанция с мъка бе спасен от Касияс.

След двайсетина минути игра Ди Мария имаше чисто положение, когато бе изведен с копващ пас от Кедира и стреля силно от десетина метра, но Ернандес успя да спаси.

В 65-та минута Реал вкара трети гол, който бе отменен поради засада. След корнер защитата на домакините се изтегляше и Рамос от дълбочина изскочи и получи копващо подаване, излезе сам срещу вратаря и го преодоля. Съдията вдигна флага за засада, тъй като трима играчи на Реал бяха пред защитата, но Рамос определено не беше в засада.

Всичко си дойде на мястото обаче в 72-та минута, когато Реал все пак стигна до победния гол. Бензема спечели пряк свободен удар пред наказателното поле и всички очакваха Роналдо да пробва мерника си. Месут Йозил обаче изненадващо изпълни удара и насочи перфектно топката над стената и след удар в напречната греда тя тупна зад голлинията.

Пет минути по-късно германецът можеше да вкара и трети гол, когато получи подаване от Модрич и отправи плътен удар от 12 метра, но Ернандес успя да избие.

В 85-та минута Ернандес направи уникално спасяване, за да отрази остър удар с глава на Серхио Рамос след центриране от фаул.


Валядолид - Реал Мадрид 2:3

1:0 Манучо 7
1:1 Бензема 12
2:1 Манучо 22
2:2 Йозил 45
2:3 Йозил 72


Валядолид: Ернандес, Рукавина, Серено, Валиенте, Баленсиага, Перес, Рубио, Еберт, Оскар, Омар, Манучо

Реал Мадрид: Касияс, Начо, Рамос, Пепе, Арбелоа (62 Модрич), Чаби Алонсо, Кедира, Йозил, Кайехон, Роналдо, Бензема (74 Варан)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар