четвъртък, 13 декември 2012 г.

Скандал! Черното тото в България избухна с пълна сила

11 футболисти на Черноморец и Нефтохимик са задържани за незаконни залагания в Бургас.
11 футболисти на Черноморец и Нефтохимик са задържани за незаконни залагания в Бургас.
На четирима от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.


Това обяви пресслужбата на МВР. По неофициални информации шестима от задържаните са футболисти на "акулите", останалите петима имат договори с "шейховете".

От пресслужбата на МВР съобщиха още, че са разкрили незаконната дейност след двумесечно разследване.

Спецполицаите иззели мобилни телефони, компютърни конфигурации и електронни архиви на осъществените залагания.

Ето какво написаха от МВР в официалната си страница.

"Служители на сектор ''Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ към ГДБОП и техните колеги от Бургас проведоха специализирана операция по пресичане на незаконната хазартна дейност на територията на Бургас".

"До реализация се стигнало след двумесечно разследване. Акцията е под наблюдението на Районната прокуратура - Бургас. В хода на работата било установено, че нелегални букмейкъри организирали незаконните залагания и вербували по един футболист от всеки отбор, който да събира залози от останалите в клуба".

"За запазване анонимността на футболистите всички залози се обработвали от „вербувания” футболист в отбора. Той ги препращал на организаторите, посредством програма за безплатна интернет комуникация".

"С полицейска мярка за 24 часа са задържани и 11 футболисти от ''А'' и ''Б'' футболни групи, участващи в посредничеството при осъществяване на нелегалните залагания. Към момента са установени десетки футболисти, участващи в незаконните игри, уточнява се тяхното участие".

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар