неделя, 16 декември 2012 г.

Ман Юнайтед с резонна победа над Съндърланд

Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Съндърланд на "Олд Трафорд"
Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Съндърланд на "Олд Трафорд" и отново дръпна с шест точки на Манчестър Сити в битката за първото място във Висшата лига.

Головете за "червените дяволи" забиха Робин ван Перси, Тим Клевърли и Уейн Руни, точен за гостите бе Фрейзър Кембъл.


Юнайтед изигра свирепо първо полувреме, в което тотално разнебити играчите на Съндърланд, създаде поне половин дузина чисти голови положения, вкара две от тях и дръпна със сериозна преднина на почивката.

В началото на втората част "червените" футболисти добавиха трети гол, след което свалиха оборотите, темпото на игра леко падна и това можеше да им изиграе лоша шега, но Съндърланд вкара само почетно попадение и така Юнайтед заслужено взе поредната си победа.

Манчестър Юнайтед започна много здраво срещата и още в началото натисна сериозно гостите от Съндърланд. В 3-ата минута Антонио Валенсия намери Фил Джоунс отдясно, който центрира остро в наказателното поле на гостите, където Уейн Руни стреля с глава, но в аут.

Четири минути по-късно Руни проби хитро по лявото крило и върна топката към Ашли Йънг, който стреля мощно от границата на наказателното поле, но Миньоле отрази майсторски. Юнайтед продължи да натиска свирепо, но напарви нов пропуск.

След ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле на Съндърланд и топката достигна до Патрис Евра, който стреля от точката на дузпата, но не успя да вкара. В 16-ата минута обаче нищо не успя да спаси гостите.

Тогава Ашли Йънг навърза отбраната на Съндърланд отляво, излъга майсторски Куелар, след което пусна пас към Робин ван Перси, който с техничен удар не сгреши - 1:0. Домакините продължиха да натискат и след този гол и бяха близо до втори.

Фил Джоунс центрира перфектно отдясно и качи топката на главата на Робин ван Перси, който стреля до гредата, но Миньоле отрази. В 19-ата минута стана 2:0. Том Клевърли си размени технични подавания с Майкъл Карик и с диагонален удар вкара красиво попадение.

Това бяха силните минути на домакините, които правеха каквото си поискат на терена и не даваха никакви шансове на гостите, които основно се защитаваха.

Три минути по-късно Робин ван Перси и Ашли Йънг разцъкаха на границата на наказателното поле, последва пас към Руни, който от точката на дузпата шутира до дясната греда на Съндърланд.

Руни направи нов пропуск малко по-късно, като този път не успя да вкара с глава. В 24-ата минута дойде и единственото положение за гостите през това първо полувреме. Рио Фърдинанд направи детинска грешка в защита и подари топката на МакКлеън, който се озова сам срещу Давид де Хеа, но не успя да го преодолее от малък ъгъл.

Десет минути по-късно Руни за пореден път размина защитниците на Съндърланд и намери Майкъл Карик на границата на наказателното поле, последва диагонален шут на Карик, но топката излезе в аут.

В последната минута на полувремето Юнайтед скочи за дузпа, за игра с ръка на Куеалар, но такава не им бе отсъдена.

Второто полувреме започна с греда за Юнайтед. В 47-ата минута Антонио Валенсия направи страхотен пробив по дясното крило и намери Уейн Руни във вратарското поле, последва удар на Руни, но в горната греда, след което топката достигна до Ашли Йънг, който шутира веднага, но в аут.

В ответната атака Съндърланд можеше да намали. Тогава Гарднър получи топката на границата на наказателното поле и стреля технично, но Де Хеа реагира перфектно и спаси отбора си от сигурен гол.

Малко по-късно Робин ван Перси направи невероятен пропуск, след като остана сам срещу Миньоле, но заложи на технично прехвърляне и не уцели вратата. В 57-ата минута резервата Пол Скоулс едва не си заби ефектен автогол, но Де Хеа се намеси и спаси.

Две минути по-късно Робин ван Перси и Ашли Йънг си размениха подавания, след което Перси направи страхотен пробив отляво и центрира успоредно на голлинята към Руни, който само подложи крак и прати топката в мрежата за 3:0.

В 68-ата минута след лекуване на контузия в игра за Юнайтед се появи Неманя Видич, който замени Рио Фърдинанд. Малко по-късно Гарднър от състава на Съндърланд напредна през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но топкита мина над гредата.

В 72-ата минута пък Сесиньон стреля мощно, но отново Давид де Хеа показа класа, топката обаче остана в Сесиньон, който центрира към резервата Фрейзър Кембъл и той с глава от един метър вкара за 3:1.

Малко по-късно Съндърланд можеше да вкара още един гол, но Уикъм се засуети и изпусна страхотен шанс. Той бе близо до попадението и в 83-ата минута, но тогава Давид де Хеа спаси. До края на мача не се случи нищо интересно и Манчестър Юнайтед заслужено взе победата.

Манчестър Юнайтед - Съндърланд 3:1

Голмайстори:
1:0 Робин ван Перси (16)
2:0 Тим Клевърли (19)
3:0 Уейн Руни (59)
3:1 Фрейзър Кембъл (72)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Фърдинанд (68 - Видич), Евра, Смолинг, Джоунс, Карик (46 - Пол Скоулс), Валенсия, Йънг, Клевърли (73 - Гигс), Ван Перси, Рууни.

Съндърланд: Миньоле, Брамбъл, О'Шеа, Куеалар, Сесиньон, Гарднър, Джонсън (69 -Кембъл), Ларсон, Колбек (83 - Макфадън), МакКлеън, Флетчър (46 - Уикъм)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар