четвъртък, 6 декември 2012 г.

Манчестър Юнайтед със загуба, но продължава напред

Клуж удари с 1:0 Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", но отпадна от Шампионската лига и ще се задоволи с Лига Европа.

Румънците финишираха на трето място в Група "Н", където са още отборите на Брага и Галатасарай.


Клуж свърши своята работа, като постигна забележителен успех над Юнайтед и то в Англия, но в другата среща Галатасарай взе победата над Брага и се класира за 1/8 финалите на турнира.

Румънците и турците завършиха с еднакъв точков актив, но Галатасарай се класира напред в Шампионската лига, тъй като има по-добри показатели в преките срещи.

Единственото попадение в мача на "Олд Трафорд" заби Луис Алберто през второто полувреме. Манчестър Юнайтед доминираше през по-голямата част от мача, но изпусна страхотни положения за гол и логично бе наказан.

Румънците изиграха отлично тактически мача, възползваха се от една възможност, вкараха гол, взеха победата, но така и не успяха да се класират в следващата фаза на надпреварата.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън бе заложил на повечето си резерви, което се отрази леко върху играта на домакините и те така и не успяха да вкарат и да стигнат поне до точката.


Юнайтед започна атакуващо мача и можеше да вкара още в третата минута. Тогава Райън Гигс пусна страхотен пас към Дани Уелбек, който нахлу в наказателното поле, но се засуети и изпусна да вкара.

Малко по-късно Хавиер Ернандес си размени подавания с Уейн Руни, при което Руни се озова на чиста позиция и нанесе диагонален удар, но топката мина до гредата. Румънците от Клуж в първите минути основно се защитаваха, но можеха да вкарат с първото си положение.

В 8-ата минута защитата на Юнайтед допусна детинска грешка и подари топката на Рада, който стреля от границата на наказателното поле, но Де Хеа спаси. Три минути по-късно Руни проби отдясно и стигна до ъгъла на наказателното поле, след което стреля, но в аут.

Малко по-късно Юнайтед поиска дузпа за игра с ръка на Пинто, но такава не бе отсъдена. В 20-ата минута Ернандес навърза защитата на гостите и нанесе свиреп шут от дъгата на наказателното поле, но топката мина над гредата.

Отговорът на Клуж бе най-чистото положение до този момент в мача. Руи Педро се възползва от грешка в отбраната на Юнайтед и се озова сам срещу Де Хеа, но в последния момент Фил Джоунс с шпагат му изби топката и спаси отбора си от сигурен гол.

Това положение стресна англичаните и те натиснаха още по-здраво гостите си от Румъния. В 26-ата минута Дани Уелбек се пребори с отбраната на Клуж за една спорна топка и изведе Клевърли сам срещу Фелгейрас, но вратарят на гостите показа класа и спаси.

До края на полувремето Юнайтед тотално смачка румънците, но направи непростими пропуски. В 30-ата минута Гигс направи перфектно центриране отляво и качи топката на главата на Смолинг, но той стреля над гредата.

В 39-ата минута Руни се опита да вкара фамозен гол чрез "падащ лист", но Фелгейрас отново бе отличен и спаси с пръстите на ръката си. В края на полувремето Смолинг се отличи с нов фрапантен пропуск, след като не успя да вкара с глава от три метра и прати топката в аут.

Второто полувреме започна с положение за Юнайтед. Руни получи отличен шанс да вкара от пряк свободен удар, от дъгата на наказателното поле, но той пропусна. В 54-ата англичаните проиграха нов страхотен шанс.

Руни се освободи отдясно и то във вратарското поле на Клуж, но не успя да пусне топката към Ернандес, който бе оставен непокрит и само чакаше да засече топката в опразнената врата.

Две минути по-късно румънците вкараха страхотен гол и наказаха многобройните пропуски на домакините. Луис Алберто пое топката в половината на Юнайтед, напредна леко и изстреля страховита тупалка, като заби коженото кълбо неспасяемо в горния ляв ъгъл на Де Хеа за 0:1.

Много красиво попадение на румънците, което вбеси англичаните и те се хвърлиха в още по-мощни атаки. В 63-ата минута Руни се опита да вкара след самостоятелен пробив отдясно, но се засуети и изпусна.

Малко по-късно Руни изведе Фил Джоунс сам срещу Фелгейрас, но отново вратарят показа отлична класа и спаси отбора си. В 75-ата минута Руни пусна страхотен пас към резервата Македа и го изведе сам срещу Фелгейрас, но стражът на румънците много предвидливо излезе и улови топката.

В 78-ата минута Фил Джоунс направи нов пробив по дясното крило и бе съборен близо до наказателното поле - фаул на прекрасна позиция, но Гигс не успя да вкара и да изравни.

До края на мача англичаните тотално доминираха, натикаха гостите в собствената им половина, но така и не стигнаха до чисто голово положение и логично загубиха. Така в следващата фаза на Шампионската лига се класират Юнайтед и Галатасарай.

Манчестър Юнайтед - Клуж 0:1

Голмайстор:
Луис Алберто (56)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Смолинг, Бютнер, Уутън, Гигс (86 - Флетчър), Клевърли (44 - Скоулс), Пауъл ( 73 - Македа), Руни, Ернандес, Уелбек

Клуж: Фелгейрас, Пинто, Пиколо, Каду, Рада, Камора, Муречан, Рафаел Бастош (78 - Мафтей), Луис Алберто, Руи Педро (71 - Матиас), Сугу (91 - Капетанос)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар