събота, 20 октомври 2012 г.

ЦСКА мачка Левски през октомври

ЦСКА мачка Левски през октомври
Мачовете между ЦСКА и Левски през месец октомври минават под диктовката на "армейците", сочи статистиката.


През този месец двата тима са изиграли 14 мача за първенство, като равносметката е 6 победи за "армейците, 5 равенства и едва 3 успеха за "сините", а головата разлика е 23:15 в полза на тима от стадион "Българска армия".

Една от най-големите победи на ЦСКА е точно през този месец - 5:0 на 1-и октомври 1989 година с четири попадения на Христо Стоичков в рамките на само едно полувреме.

Най-изразителната победа на "армейците" през новия век също е през октомври - 3:0 през 2002 година, при това под ръководството на сегашния наставник Стойчо Младенов.

През този месец е отбелязан и най-бързия гол в историята на Вечното дерби въобще - в 36-та секунда от Димитър Иванов за 1:0 на 30-и октомври 1999 година.

Последната победа на Левски през октомври пък е преди 15 сезона - 1:0 с гол на Георги Иванов-Гонзо. Оттогава балансът на "сините" е три равенства и три поражения през есенния месец.

През този месец не е регистрирано нито едно нулево равенство. Три пъти съперниците завършват 1:1 и два пъти - 2:2, припомня вестник "Тема спорт".

Вечните съперници са се срещали пет пъти на 20-то число, като ЦСКА не губи нито веднъж, печелейки два от тях.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар