събота, 20 октомври 2012 г.

ПРОГНОЗА: Норич - Арсенал

ПРОГНОЗА: Норич - Арсенал
Норич - Арсенал, мач от 8-я кръг на английската Висша лига. Стадион "Кароу Роуд", начало 19.30 часа.

Групата на Арсенал:

Вратари:  Маноне, Мартинес
Защитници: Дженкинсън, Вермаелен, Мертезакер, Сантош, Джору
Полузащитници: Касорла, Артета,  Аршавин, Рамзи, Окслейд-Чембърлейн, Коклен, Уилшър, Фримпонг
Нападатели: Подолски, Жиру, Жервиньо, Шамак,

Контузени: Шчесни, Фабиански, Росицки, Саня, Диаби, Уолкът, Гибс, Косиелни


ПРОГНОЗА: Арсенал гостува на Норич в пореден мач от Висшата Лига. Това е удобна възможност за "артилеристите" да запишат нова победа, тъй като "канарчетата" не се намират в никак добра форма.

Норич все още няма победа от началото на сезона и с трите си точки от седем кръга се намира на предпоследно място в класирането. Това е и най-лошият старт на Норич във Висшата Лига. Тимът разполага с най-слабото нападение с отбелязани само 5 гола.

В директните мачове срещу Арсенал статистиката е също толкова лоша, тъй като тимът няма победа като домакин от 1984 година насам. От тогава Арсенал гостува 12 пъти и постигна 5 победи и 7 равенства.

От своя страна лондончани нямат загуба като гост в първенството вече 7 поредни мача - от април месец. В последните си 12 мача като гост Арсенал загуби само една среща.

Малък проблем за Арсен Венгер може да представлява състоянието на футболистите му след мачовете на националните отбори. Общо 14 футболисти на Арсенал бяха с отборите на своите страни. От тях контузни се завърнаха Тио Уолкът и Лоран Косиелни, които пропускат двубоя. Аут е още Киерън Гибс. Венгер обаче все още има достатъчно варианти за заместници в защитата.

С най-голямо нетърпение се чака дали Джак Уилшър ще се завърне официално в игра след повече от 14 месеца отсъствие. Младокът попадна в групата за мача и при добро стечение на обстоятелствата може да влезе като резерва.

Резултат: 1:3

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар