вторник, 16 октомври 2012 г.

"Лъвовете" срещу Чехия и традицията

България излиза днес поне за точка срещу Чехия в световна квалификация. Срещата е от 21.00 ч. на стадион "Дженерали Арена" в Прага
България излиза днес поне за точка срещу Чехия в световна квалификация. Срещата е от 21.00 ч. на стадион "Дженерали Арена" в Прага и ще се отрази пряко по Gol.bg.


Статистиката в изиграните досега мачове между Чехия и България не е на наша полза. Двата тима са се срещали 16 пъти, като чехите имат 7 победи срещу 6 за "лъвовете" и 3 равенства. "Трикольорите" обаче са записали и шестте си успеха в приятелски срещи.

"Лъвовете" никога досега не са побеждавали този съперник в официален мач, като те са общо 6 и в тях имаме 2 равенства и 4 загуби, а в Прага националният отбор е записал едни от най-тежките си загуби с по 0:6 през 1938 и през 2001 година.

"Трикольорите" се нуждаят от трите точки, които ще им дадат шансове за класиране на финалите на Мондиал 2014 в Бразилия. Българите имат две равенства в групата срещу Италия (2:2) и Дания (1:1) и една победа над Армения (1:0).

"Лъвовете" се заканиха, че ще опитат да откраднат точки в този мач, но задачата им няма да е никак лесна, особено като се има предвид, че досега никога не сме побеждавали Чехия в официален мач,

Любо Пенев поведе тима към Чехия с явна мисъл за класиране на Мондиал 2014. След пропуснатите домакински точки в София селекционерът нареди три в Прага. Иначе е ясно - отпадаме от битката за квотите, въпреки че преди няколко седмици никой не очакваше да сме там.

В състава му се връща Светослав Дяков. Излекуван е и Петър Занев, почти сигурно той ще започне по левия бек, а Йордан Минев ще бъде върнат на десния. Други промени в сравнение с мача с датчаните не се очакват.

Солидна българска агитка очакват националите. Очаква се близо 1000 наши сънародници от България, Чехия и съседни страни да пристигнат в Прага. Стадионът побира 20 000 зрители. Домакините пуснаха 17 000 билета за чешките запалянковци и до вчера те изкупиха 15 000 места. Няма съмнение, че трибуните ще са пълни тази вечер.

На вратата на България сигурен е Николай Михайлов. В защита ще действат Йордан Минев, Иван Иванов, Николай Бодуров и Петър Занев. В средата на терена играта ще връзват Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Георги Илиев, Станислав Манолев и Георги Миланов. В атака ще е Ивелин Попов.

Успех, "лъвове" и победа над Чехия!

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар