понеделник, 22 октомври 2012 г.

ПРОГНОЗА: Лил - Байерн Мюнхен

Лил - Байерн Мюнхен, двубой от група "F" на Шампионската лига, стадион "Лил Метропол". Вторник
Лил - Байерн Мюнхен, двубой от група "F" на Шампионската лига, стадион "Лил Метропол". Вторник, 21.45 часа българско време.

Вероятни състави:

Лил:  Ландро, Бериа, Баса, Чеджу, Дине, Педрети, Балмон, Калу, Мартен, Пайе, Ру

Байерн:  Нойер, Боатенг, Бадщубер, Лам, Алаба, Мартинес, Швайнщайгер, Мюлер, Рибери, Кроос, Манджукич



Прогноза на Gol.bg:

Байерн започна сезона шеметно с осем поредни победи в Бундеслигата и успех над Валенсия в Шампионската лига, но поражението с 1:3 от БАТЕ остави горчив привкус след сладкото начало на кампанията.

Нова грешна стъпка би поставила под сериозна въпросителна мястото на Байерн в елиминационната фаза на най-престижния европейски клубен турнир, в който тимът от Мюнхен достига до финала в две от последните му три издания.

Наставникът на Лил Руди Гарсия няма да може да разчита на Рио Мавуба и Матийо Дебюши, който получи червен картон при загубата с 0:2 от Валенсия във втория кръг. Франк Бериа ще играе като ляв бек, а Лукас Дине ще действа в лявата зона на отбраната.

Почти сигурно австриецът Давид Алаба ще започне като титуляр в състава на гостите, след като пропусна старта на сезона заради счупен крак. 

Запълващият дупката в лявата зона на защитата през последните няколко седмици Холгер Бадщубер се завръща в "сърцето на отбраната", където най-вероятно ще си партнира с Джером Боатенг. Заради вода в коляното твърдият титуляр Данте ще получи почивка.

Ротационният принцип на наставника на германския тим Юп Хайнкес в средата на терена ще продължи. По всяка вероятност Хави Мартинес ще получи шанс да започне мача от самото начало, партнирайки си с лидера на отбора Бастиан Швайнщайгер.

Заради отсъствието на Ариен Робен (проточила се мускулна контузия в бедрото), по дясното крило ще действа Томас Мюлер. Отляво обичайната си роля ще заеме юношата на Лил Франк Рибери, а зад централния нападател Марио Манджукич отново ще видим Тони Кроос.

Френският тим е спечелил само един от петте си двубоя срещу отбори от Бундеслигата, като две от срещите са завършвали наравно.  До този момент двата тима никога не са се изправяли един срещу друг, но баварците имат богат опит срещу френски съперници. 

От общо 30 сблъсъка срещу отбори от Франция баварците са записали 15 победи. Една от тях е на финала на КЕШ през 1976 година. Тогава германците побеждават с 1:0 Сент Етиен, за да вземат своята трета поредна титла на Стария континент.

Байерн загуби четири от последните си пет гостувания в Европа, но единствената победа на тима във въпросните двубои бе на френска земя - с 2:0 над Олимпик Марсилия.

Двата отбора имат нужда от задължителни три точки в тази среща. Лил спечели само две от последните си девет шампионатни срещи. Гостуващият тим не може да си позволи ново подценяване на съперника и с оглед добрата форма на баварците, ние ще заложим на тяхна победа.


Резултат:  Лил - Байерн Мюнхен  1:3

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар