събота, 27 октомври 2012 г.

Хикс на Ботев - ЦСКА

Хикс на Ботев - ЦСКА
Ботев Пловдив и ЦСКА завършиха при резултат 1:1 срещата си от 10-тия кръг на "А" група и по този начин ще запазят местата си във временното класиране. "Канарчетата" остават на третата позиция, а тимът на Стойчо Младенов ще задържи четвъртата.


В 42-рата минута пловдивчаните поведоха, след като Иван Цветков се разписа от дузпа, но в 80-тата минута включилият се от резервната скамейка Тасио изравни.

Още във 2-рата минута реферът Таско Тасков трябваше временно да спре мача, тъй като видимостта на терена беше намалена заради димки на домакинската агитка. Скоро след това играта беше подновена и в 9-тата минута Мишел Платини опита удар от далечно разстояние, обаче топката излезе в аут.

Шест минути по-късно Ботев пропусна да открие резултата. Хубава комбинация на Рубен Паласуелос и Артур Енрике позволи на бразилеца да излезе очи в очи с Томаш Черни, но стражът на "червените" направи страхотно спасяване. Малко след това Серж Нюаджи центрира отляво, и въпреки че никой от съотборниците на тогоанеца не засече кълбото, то се удари в гредата и се върна на игрището.

Срещата беше много динамична и в 21-вата минута Вандер Виейра можеше да се възползва от грешка на Джереми Родригес, обаче шутът на бразилския нападател мина покрай вратата на ЦСКА. После пък Платини отново пробва изстрел, като този път намери очертанията, но Ернестас Шеткус внимаваше и изби.

В 28-мата минута Тодор Неделев стреля от фаул и уцели стената, а на другия край на терена Абел Анисе шутира много неточно от удобна стрелкова позиция. По-нататък след серия от статични положения пред Шеткус Михаел Венков отправи опасен удар с глава, обаче не успя да се разпише.

Гостите продължиха да владеят топката повече от своя противник и Платини стреля над напречната греда в 37-мата минута, но четири минути след това Иван Цветков падна в наказателното поле на "червените" след съприкосновение с Родригес и Тасков посочи бялата точка. Потърпевшият 33-годишен футболист реализира отсъдената дузпа.

До края на полувремето Платини имаше възможност да възстанови равенството, но изстрелът му с глава не намери целта. И в началото на втората част ЦСКА беше по-настоятелният отбор, обаче до някакви кой знае какви опасности пред Шеткус не стигна.

В 54-тата минута Неделев шутира от далечна дистанция, но кълбото излетя в аут. Няколко минути по-късно 19-годишният състезател изпълни свободен удар, обаче пак не съумя да преодолее стената. Постепенно "канарчетата" отново отстъпиха иницативата на гостите, но за възпитаниците на Стойчо Младенов беше трудно да пробият сгъстената отбрана на Ботев.

Родригес можеше да се реваншира за множеството си грешки в 67-мата минута, когато нанесе силен и точен шут. Противников играч обаче блокира топката. В 72-рата минута пък Венков засече центриране от корнер и удари греда. Преди това и включилият се от резервната скамейка Тасио беше стрелял без особен успех.

Бразилецът обаче не се отказа да търси гола и в 80-тата минута се възползва от центриране на Сержиньо от фаул и изравни. Веднага след попадението двамата бивши футболисти на Локомотив Пловдив пропиляха два отлични шанса за "червените" да осъществят пълен обрат.

Макар че до последния съдийски сигнал и пред двете врати се разиграха интересни ситуации, повече голове в двубоя нямаше и той завърши при резултат 1:1. Двата тима запазиха позициите си в таблицата на "А" група.


Ботев Пловдив – ЦСКА 1:1

1:0 Цветков 42 (д)
1:1 Тасио 80

Ботев Пловдив: Шеткус, Рахов, Грънчаров, Христов, Енрике, Иршак, Паласуелос, Огнянов, Неделев (Атанасов – 75), Виейра (Бамого – 86), Цветков (Костов – 87)

ЦСКА: Черни, Попов, Крачунов, Родригес (Пакурар – 83), Венков, Янчев (Тасио – 69), Саша, Анисе, Нюаджи (Сержиньо – 63), Присо, Платини

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар