сряда, 17 октомври 2012 г.

Меси и Аржентина отново със силен мач

Меси и Аржентина отново със силен мач
Националният отбор на Аржентина продължава със силното си представяне в Зона Южна Америка, след като този път страната постигна успех с 2:1 при гостуването си на коравия тим на Чили.


Срещата се проведе на стадион "Хулио Мартинес Праданос" в чилийската столица Сантияго, а гостите стигнаха до успеха след попадения на Лионел Меси и Гонсало Игуаин в 28-ата и 31-ата минути.

Единственият гол за домакините бе дело на Гутиерес в 90-ата минута, но той така и не бе достатъчен на чилийците да постигнат дори частичен успех.

След този мач Аржентина продължава да бъде лидер в квалификационната група за Мондиал 2014 с актив от 20 спечелени точки

Чили пък е на 6-ата позиция с 12 точки. Неприятната новина в състава на аржентинците е контузията на Гонсало Игуаин, който след сблъсък с противников футболист бе заменен принудително през второто полувреме.


Домакините започнаха добре мача и oще в 4-ата минута стигнаха до добра голова възможност, след като Маурисио Исла отправи удар от няколко метра, който обаче бе избит от аржентинския страж Ромеро.

След това при добавката чилийците отново не бяха точни и в крайна сметка топката излезе в аут.

Постепенно обаче Аржентина демонстрира класата си и в 29-ата минута резултатът в мача вече бе открит.

Фернандо Гаго намери по прекрасен начин Меси в наказателното поле и въпреки, че изглеждаше, че той може би бе в положение на засада, такава не бе отсъдена.

Меси изчака една две-секунди, след което със залъгващо движение матира футболист на домакините и с прекрасен удар около точката за дузпата реализира 31-ия си гол за Аржентина.

Две минути по-късно резултатът вече бе 0:2 в полза на гостите, след като и Игуаин записа също името си сред голмайсторите.

Той направи страхотен индивидуален рейд, който започна от фланга. След това нападателят на Реал Мадрид навлезе в наказателното поле и направи за смях двама бранители на домакините, след което със силен удар реализира.

До края на полувремето нямаше толкова опасни голови положения пред двете врати, но в 43-ата минута Кун Агуеро бе на път да направи преднината на гостите класическа.

Нападателят на Манчестър Сити се справи с опеката на двама бранители на домакините в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл на вратата, но топката срещна гредата.

Второто полувреме започна с добри темпове. Аржентина създаде фамозна контраатака в 65-ата минута и Лионел Меси пропусна прекрасна възможност да вкара второто си попадение в мача.

Той напредна няколко метра и стреля силно, след като получи топката, но стражът на домакините с върха на пръстите си успя да избие ниския му удар.

Следващите минути не бяха толкова интересни, но в 90-ата минута домакините вкараха така чаканото почетно попадение, което бе дело на Гутиерес. Той получи прекрасен пас в наказателното поле, след което си вдигна топката и с хубав удар не остави шансове на Ромеро.

ЧИЛИ - АРЖЕНТИНА 1:2
0:1 Меси 28'
0:2 Игуаин 31'
1:2 Гутиерес 90+2'

ЧИЛИ: Пинто, Маркос Гонзалес, Хара, Исла, Марк Гонзалес (75 - Гутиерес), Фернандес, Диас, Медел, Бесежур, Санчес, Пинто (56 - Варгас)

АРЖЕНТИНА: Ромеро, Сабалета, Гарай, Кампаняро, Фернандес, Масчерано, Гаго, Ди Мария (78 - Соса), Меси, Агуеро (87 - Баркос), Игуаин

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар