неделя, 21 октомври 2012 г.

Депортиво загуби от Барселона в драматична среща и след 9 гола

Депортиво загуби от Барселона в драматична среща и след 9 гола
Депортиво Ла Коруня загуби с 4:5 от Барселона в динамична среща от осмия кръг на испанската Ла Лига, която се игра на стадион "Риасор".

Каталунците дръпнаха с три чисти гола още преди средата на първата част, когато точни бяха Жорди Алба, Кристиян Тейо и Лионел Меси.


Съдийско рамо остави слисаните домакини в мача. Пици реализира дузпата-фантом, а след това Бергантинос върна интригата в срещата. Тя обаче отлетя преди почивката, когато Лео Меси вкара втория си гол след прекрасен пас на Сеск, който записа цели 3 асистенции за първите 45 минути.

Веднага след почивката Депортиво стигна до трети гол, реализиран след изстрел от пряк свободен удар на Пици, а пресилен червен картон получи Хавиер Масчерано. Четвърт час преди края Меси вкара третия си гол в мача, но веднага след това Жорди Алба си заби автогол.


Двубоят започна шеметно. Иниеста подаде към Сеск Фабрегас, който веднага забеляза включването на Жорди Алба и го намери с прекрасен пас. Бекът се спря топката и останал сам срещу вратаря Аранзубия, провря топката в мрежата зад него.

В осмата минута Лионел Меси разтегли надясно към Кристиян Тейо. Младокът навлезе в наказателното поле, финтира бранител и с остър шут с десния крак матира безпомощния и в тази ситуация Аранзубия.

Секунди след това Сеск Фабрегас пропусна да прати противника в нокдаун с трети гол за каталунците. Стражът на домакините спаси своите с добра намеса след прострелното центриране на Андрес Иниеста отляво.

След четвърт час игра "блаугранас" можеха да стигнат до ново попадение, но защитата на Ла Коруня някак си успя да се справи.

Домакините обаче нямаха този късмет малко по-късно, когато Масчерано изведе Фабрегас отдясно. Испанецът много хитро чукна с петичка към Лионел Меси, който отправи истински снаряд с левия крак на границата на наказателното поле, забивайки кълбото в горния десен ъгъл на съперниковата врата.

Депортиво се опита да отговори на своя противник, но шутът на нападателя Рики бе блокиран от бранителите на гостуващия състав. В средата на първата част отново Рики бе в центъра на вниманието, когато нацели страничната греда след удар с глава. Реферът Ромеро правилно отсъди засада в тази ситуация.

Постепенно домакините се окопитиха и започнаха да създават опасни атаки в половината на своя опонент. При една от тях Бергантинос нанесе шут, при който Владес изби в корнер. В ответната атака вратарят на домакините спаси чисто голово положение срещу Лео Меси, който стреля отляво от малък ъгъл.

В 25-тата минута реферът Ромеро отсъди много спорна дузпа за Депортиво, за нарушение на Масчерано срещу Рики. На повторенията се видя, че нападателят потърси съприкосновение в тялото на Масчерано, при това - извън наказателното поле. Рики се свлече вътре в пеналта на Барса, което накара арбитърът да надуе свирката. Пици застана зад топката и се възползва по най-добрия начин от съдийския подарък, намалявайки резултата на 1:3.

Десетина минути след това Ла Коруня стигна до корнер. Топката попадна на крака на Алекс Бергантинос, който отправи силен удар, станал невъзможен за отразяване за Виктор Валдес, който нямаше добра видимост. Така с комфортния аванс на каталунците бе свършено.

Яхнали вълната на фенската подкрепа от трибуните, футболистите на Депортиво бяха свръхентусиазирани преди почивката. Върху тях обаче се изля студен душ, в основата на който бе Сеск Фабрегас.

Халфът показа фантастична визия върху случващото се, след като първо си спря топката майсторски, след това се завъртя и пусна скрит пас вдясно към Лео Меси. Трикратният носител на "Златната топка" напредна и с безмилостен изстрел с десния крак по диагонала смълча феновете на Депортиво.

Статистиката на почивката отчете 67% владеене на топката за гостите, които бяха отправили шест изстрела, срещу пет на домакините. Безспорният играч на първото полувреме бе Сеск Фабрегас, който не само записа три асистенции, но стоеше в основата на почти всяка една опасна атака на своя тим.

След подновяването на играта Депортиво показа, че няма намерение да се предава без бой. Пици застана зад топката при пряк свободен удар от над 20 метра и изпрати зверска тупалка в горния ляв ъгъл на Валдес, който отново не реагира подобаващо.

В 49-тата минута пресилените съдийски решения в полза на домакините продължаваха. Масчерано спечели единоборство срещу Рики, който отново потърси съприкосновение, след което се свлече театрално на терена. Реферът Хосе Луис Парадас Ромеро показа втори жълт картон на Масчерано, който трябваше да напусне терена.

Барселона получи право да изпълни пряк свободен удар от около 22 метра. Лионел Меси застана зад топката, залагайки на техничен шут с левия крак. Стражът на Ла Коруния бе безпомощен, но извади късмет, след като кълбото разтресе страничния му стълб.

Малко след това Сеск Фабрегас можеше да запише и четвърта асистенция в мача, но влезлият като резерва Педро не успя да уцели вратата, останал сам срещу Аранзубия отляво! Сеск отново се отличи с невероятно подаване, което матира защитата на домакините.

След час игра Пици се опита да провери дали разколебаният Валдес внимава. Стражът на гостуващия тим все пак улови изстреляната от над 20 метра топка, която бе насочена в близост до левия му страничен стълб.

Веднага след това наставникът на Барселона Тито Виланова взе странно на пръв поглед решение. Той пусна в игра Шави, но извади своя най-добър футболист до този момент в мача - Сеск Фабрегас.

Виктор Валдес трябваше да се намесва при нов шут на Депортиво, този път на Рики отдясно. Численото превъзходство на Ла Коруня си казваше думата, като в заключителните минути се усещаше умора в редиците на "блаугранас".

Двайсетина минути преди края на редовното време Монтоя се втурна по десния фланг и отправи прострелно центриране, завършило в ръцете на Аранзубия.

В 77-та минута отново блесна геният на Лионел Меси. Аржентинецът получи топката в средата на терена и с елегантен финт се освободи от двама футболисти на противника. След това аржентинецът слаломира между двама защитници и с прекрасен диагонален шут прати топката в мрежата.

Радостта на Барса продължи не повече от две минути, тъй като при едно безобидно центриране отляво Жорди Алба си вкара комичен автогол, прехвърляйки хванатия в крачка Виктор Валдес. Гостите се опитаха да отговорят с шут на Шави от пряк свободен удар, но кълбото прелетя над вратата.

Домакините опитаха да сътворят нещо като натиск в последните минути, но нямаха ясна идея как да превземат вратата на своя противник, който записа нова важна победа, с която вече има 22 точки на върха в таблицата. Ла Коруня остава в зоната на изпадащите с едва шест пункта на сметката си.


Депортиво - Барселона 4:5

0:1 Жорди Алба - 3'

0:2 Кристиян Тейо - 8'

0:3 Лионел Меси - 18'

1:3 Пици - 26', дузпа

2:3 Алекс Бергантинос - 37'

2:4 Лионел Меси - 43'

3:4 Пици - 47'

3:5 Лионел Меси - 77'

4:5 Жорди Алба - 79', автогол


Червен картон (втори жълт): Хавиер Масчерано (Барселона) - 49'



Депортиво: Аранзубия, Марчена, Кастро, Айозе, Лауре, Агилар, Бергантинос, Валерон (Камуняс - 61'), Гама (Оливейра - 61'), Пици, Рики (Саломао - 80')

Барселона: Валдес, Сонг, Масчерано, Монтоя, Алба, Бускетс, Иниеста, Фабрегас (Шави - 61'), Тейо (Педро - 56'), Меси, Вия (Адриано - 53')

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар