сряда, 17 октомври 2012 г.

Франция и Испания не излъчиха победител

Франция и Испания не излъчиха победител
С драматичен късен гол на Оливие Жиру Франция измъкна равенство 1:1 като гост на Испания в квалификационна група И за световното първенство в Бразилия през 2014 година.

Преди това Испания бе повела в резултата с гол на Серхио Рамос през първото полувреме. Сеск Фабрегас обаче пропусна да удвои резултата от дузпа преди почивката и така петлите останаха в мача.


През второто полувреме мачът бе равностоен без много голови положения, преди да се стигне до развръзката.

Франция заслужаваше точката и поради факта, че напълно редовен гол на Жереми Менес бе отменен поради несъществуваща засада.

След този двубой двата тима остават на върха на класирането с по 7 точки от три мача.




Мачът започна сравнително спокойно, като испанците очаквано владееха повече топката, но не създаваха никакви опасни атаки.

В 13-та минута домакините получиха неприятен удар, тъй като Давид Силва се контузи и трябваше да напусне терена. На негово място в игра влезе Санти Касорла.

И халфът на Арсенал пръв нанесе точен удар в очертанията на вратата, но недостатъчно силен, за да затрудни Уго Лорис.

Испания откри резултата от първото си положение за гол в 25-та минута. Тогава след центриране от корнер Серхио Рамос стреля с глава в страничната греда. Педро се оказа най-съобразителен и улови рикоширалата топка и я центрира ниско пред вратата. Там Лорис изби право в Рамос, който лесно добави в опразнената мрежа.

Педро бе много активен за Испания и след включване от крилото отправи опасен удар, който мина покрай вратата.

За Франция Карим Бензема бе голямата заплаха и негов силен диагонален удар по земя трябваше да бъде спасяван от Касияс.

В 36-та минута напълно редовен гол на гостите бе отменен от съдията. След центриране от фаул Карим Бензема засече на втората греда и Жереми Менес също с глава добави почти от голлинията в мрежата. Съдията отсъди засада, но на повторенията се видя, че Бензема, защитник на Испания и Менес са на една линия.

Пет минути по-късно драмата стана пълна, защото Испания спечели дузпа. Касорла изведе Педро в наказателното поле, Косиелни опита да му избие топката, но играчът на Барса я чукна под носа му и защитникът изрита силно испанеца. Съдията правилно посочи бялата точка. Уго Лорис обаче спаси удара на Сеск Фабрегас.

Точно преди почивката Лорис направи ново двойно спасяване. Шави изведе елегантно Педро с копващ пас на точката на дузпата, но ударът му от упор бе париран от Лорис. След това вратарят трябваше да прави второ решително спасяване, след добавка отблизо на Фабрегас.

След почивката Франция се активизира и бе по-офанзивният отбор. Първо Франк Рибери отправи удар, който рикошира и топката мина на сантиметри от гредата. След корнера Косиелни засече с глава, но леко и Касияс улови.

Шави пък допусна рядко срещана грешка в центъра на терена и позволи на Блейз Матуиди да му отнеме топката. Той изведе веднага Карим Бензема, но нападателят не успя да се пребори с последния защитник, за да отправи удар.

На другия край на терена Педро изведе Шави на чиста стрелкова позиция, но халфът не стреля веднага от петнайсетина метра и след това бе неутрализиран. Малко по-късно удар на Сеск мина покрай гредата, като и защитник отклони леко. След корнера Серхио Рамос стреля с глава над вратата.

В 73-та минута Карим Бензема игра добре по крилото и центрира перфектно на втората греда, където Сисоко бе абсолютно непокрит, но от пет метра стреля неточно от воле.

Четвърт час преди края в игра влезе бившият местен любимец Фернандо Торес, като реакцията от трибуните бе смес между освирквания и аплодисменти. Торес обаче така и не направи нищо до края.

За сметка на това влезлият като резерва за Франция Оливие Жиру имаше нужда от само няколко минути, за да се отличи. Той влезе в игра в 88-та минута и в последните секунди на даденото от съдията продължение вкара изравнителния гол.

Франк Рибери центрира от ляво и Жиру с глава направи Касияс безпомощен.


Испания - Франция 1:1


1:0 Рамос 25
1:1 Жиру 94

Испания: Касияс, Алба, Рамос, Бускетс, Арбелоа (49 Хуанфран), Чаби Алонсо, Шави, Иниеста (76 Торес), Давид Силва (13 Касорла), Фабрегас, Педро

Франция: Лорис, Евра, Косиелни, Сако, Дебюши, Матуиди, Гоналон, Кабай, Рибери, Менес, Бензема (88 Жиру)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар