сряда, 7 ноември 2012 г.

ПРОГНОЗА: Селтик - Барселона

Шампионската Лига
Селтик - Барселона, мач от 4-я кръг в Група G на Шампионската Лига. Стадион "Селтик Парк", начало 21.45 часа.



Групата на Барселона за мача:


Вратари:  Валдес, Пинто, Ойер
Защитници:  Алвеш, Алба, Пике, Масчерано, Бартра, Монтоя
Полузащитници:  Иниеста, Шави, Фабрегас, Сонг, Дос Сантос, Сержи Роберто
Нападатели:  Меси, Вия, Педро, Алексис, Тейо

Контузени: Абидал, Куенка, Муниеса, Тиаго, Пуйол, Адриано
Наказан: Бускетс


ПРОГНОЗАСелтик приема Барселона на своя "Селтик Парк" в двубой от много голямо значение за тима. Шотландците имат нужда задължително от поне точка, за да запазят реалистични шансове за класиране напред.

Ситуацията в групата е такава, че ако Барселона спечели тази вечер, ще се класира предсрочно за осминафиналите на турнира. Така в последните си два мача каталунците биха дали почивка на големите си звезди и съответно Спартак Москва и Бенфика увеличават значително шансовете си да измъкнат непредвидени точки.

Амбицията на Селтик в днешния мач ще бъде особено голяма. Мотивацията на домакините да играят срещу Барса ще бъде допълнително подсилена и от факта, че днес ще се отпразнува 125-годишнината от създаването на клуба. По този повод преди мача звездното трио на Барса Меси, Шави и Иниеста позира с екипите на Селтик.

Приятелската атмосфера обаче ще бъде само до началния сигнал на мача. Когато той започне, Меси и компания със сигурност ще дадат всичко от себе си, за да си осигурят доста ценното предварително класиране напред. Каталунците със сигурност няма да подходят толкова аристократично колкото в първия мач, след като видяха колко трудно им беше да измъкнат победата от Селтик.

Лео Меси пък ще има допълнителна мотивация, тъй като през уикенда не успя да се разпише в чест на новородения си син Тиаго и вероятно сега ще иска да посвети гол на него. Условията за това ще са далеч по-големи отколкото в първия мач на "Ноу Камп", където Селтик игра доста затворено. Сега обаче пред собствената си публика "детелините" ще се опитат да играят поне малко по-офанзивно, което ще е много удобно за Барселона.

Опасността от изненадващ развой на мача в полза на Селтик винаги съществува, но вероятността за това е доста ниска, ако съдим по моментната форма на шотландците. След загубата от Барса преди две седмици тимът не се намира в добра форма и записа два изненадващи провала в местното първенство. Преди десет дни Селтик падна изненадващо у дома от Килмарнък, а през уикенда завърши само 2:2 като гост на Дънди.

Затова сега ще е трудно да приеме, че тимът ще успее да направи нещо срещу Барселона. Още повече при положение, че защитата на каталунците бе подсилена от завръщането на Жерард Пике и Даниел Алвеш.

Резултат: 0:3

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар