сряда, 21 ноември 2012 г.

Барселона с класика над Спартак Москва

Барселона с класика над Спартак Москва
Барселона се класира за елиминациите на Шампионската лига, след като срази Спартак Москва в руската столица с 3:0. Каталунците не допуснаха нова изненада след като преди 2 седмици паднаха от Селтик и спокойно стигнаха до своето в руската столица.


Головете паднаха още до почивката. Дани Алвес откри, а след това дойде ред на Лео Меси да покаже на какво е способен, като се разписа на два пъти.

Така каталунците събраха 12 точки и кръг преди края не могат да бъдат изместени от едно от първите 2 места в групата. Руснаците останаха с 3 точки и могат да се надяват единствено на място в Лига Европа и то при положение, че Бенфика не победи Селтик в другия мач.

В състава на Барса нямаше големи изненади. Все пак Карлес Пуйол остана на пейката и Хавиер Масчерано партнираше на Жерар Пике в защита. Давид Вия бе резерва и в 5-ия мач на тима от надпреварата.

Руският състав измъчи каталунците на “Камп Ноу” и сега започна спокойно. Домакините действаха със солидна защита и се надяваха с конткри да изненадат могъщия си противник.

Каталунците установиха контрол върху топката, но едва в 13-ата минута стигнаха да опасност. Тогава Иниеста намери Педро, който спря на гърди, а след това стреля от въздуха, но не успя да вкара.

Спартак отговори с нещо много по-опасно. След корнер Ари отклони на близката греда към непокрития Дмитри Комбаров, който абсолютно сам стреля покрай вратата.

И наказанието не закъсня. В 16-ата минута Лео Меси опита подаване, топката рикошира в играч на домакините и се вдигна във въздуха, а Дани Алвес реагира най-бързо и с изстрел от въздуха преодоля Дикан, като топката рикошира и в гредата по пътя си към мрежата.

В 23-ата минута Спартак отново бе близо до гола. Този път Еменике центрира отлично отдясно и в наказателното поле нахлу Сухи, който сам от точката за изпълнение на дузпа стреля разочароващо.

В 27-ата минута интригата приключи. Меси изведе Иниеста, той стреля, вратарят Дикан спаси, но аржентинецът бе най-бърз и с добавка направи 2:0.

Руснаците очаквано бяха разочаровани, но все пак не се отказаха и този път Еменике бе останал сам на далечната греда, но и той не намери целта.

Последва жълт картон на Педро за симулация, но Барса плуваше в свои води. В 39-ата минута Педро прати една топка в празното пространство, Инсауралде се подхлъзна и Меси преодоля Дикан за 3:0. Това бе неговото 5-о попадение в турнира за сезона и общо 24-о през кампанията.

След почивката двубоят вървеше спокойно, след като изходът от него така или иначе бе ясен. В 55-ата минута Фабрегас направи индивидуален пробив, но Дикан спаси удара му.

Играчите на Спартак все пак търсеха почетно попадение и резервата Уелитон бе изведен отлично сам срещу Валдес, но вратарят внимаваше и реагира бърз, като не позволи на съперника да вкара.

Последваха две сериозни положения и за гостите. Първо Меси принуди Дикан да спасява удара му от фаул, а след това първо Иниеста, а след това и Педро при добавката, не успяха да преодолеят вратаря на руския състав.

След това аржентинската звезда бе на път да оформи хеттрика си, след като преодоля Дикан, но Сухи притича и успя да се намеси, предотвратявайки ново попадение. Така или иначе Барса стигна до комфортна победа.


Спартак Москва – Барселона 0:3
0:1 Дани Алвес 16
0:2 Лео Меси 27
0:3 Лео Меси 39

Спартак: Дикан, Макеев, Сухи, Инсауралде, Д. Комбаров, Калстрьом, Рафаел Кариока (75 Бризгалов), К. Комбаров (64 Ананидзе), Хурадо, Ари, Еменике (64 Уелитон)
Барселона: Валдес, Дани Алвес, Пике, Масчерано, Алба (87 Монтоя), Бускетс, Шави (81 Сонг), Фабрегас, Педро (85 Деулофеу), Иниеста, Меси

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар