сряда, 21 ноември 2012 г.

Челси уволни Роберто ди Матео

Мениджърът на Челси Роберто ди Матео
Мениджърът на Челси Роберто ди Матео официално бе освободен от клуба. Новината бе съобщена на официалния сайт на Челси.


Това стана след загубата с 0:3 от Ювентус снощи, която изправи тима пред отпадане от Шампионската Лига. Това бе последната капка, след като тимът записа 4 поредни мача без победа в първенството.

Така Ди Матео бе уволнен само 6 месеца след като спечели Шампионската Лига за първи път в историята на Челси.

"Представянето и резултатите на тима напоследък не са добри и собственикът и бордът решиха, че е нужна промяна, за да може отборът да продължи във вярната посока, навлизайки в много важна част от сезона", се казва в изявлението.

"Клубът е изправен пред трудна задача да се класира за елиминациите на Шампионската Лига, както и да поддържа висока конкуренция в челото във Висшата Лига, докато се състезава в още три други турнира. Целта ни е да останем колкото се може по-конкурентни и да се борим силно на всички фронтове".

"Собственикът и бордът искат да благодарят на Роберто за всичко, което направи за клуба, откакто пое поста през март. Роберто ни изведе до историческа победа в Шампионската Лига и седма купа на Англия. Ние никога няма да забравим огромния му принос към историята на клуба и той винаги ще е добре дошъл на Стамфорд Бридж".

"В близко бъдеще клубът ще направи изявление относно новия мениджър".

Ди Матео се превръща в 9-я уволнен треньор през последните 9 сезона в Челси. Преди него през "Стамфорд Бридж" минаха Клаудио Раниери, Жозе Моуриньо, Аврам Грант, Луис Фелипе Сколари, Гус Хидинк, Карло Анчелоти и Андре Вилаш Боаш.

Роберто ди Матео остана начело на Челси точно 262 дни. С това той изпревари Андре Вилаш-Боаш (256 дни), Аврам Грант (247) и Луис Фелипе Сколари (223).

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар