събота, 24 ноември 2012 г.

ЦСКА продължава напред за Купата на България, въпреки загубата

Лудогорец
Лудогорец победи ЦСКА с 1:0, но отпадна от турнира за Купата на България, тъй като в първия мач, игран в Разград, загуби с 1:2. "Червените" пък си извоюваха място на осминафиналите с много стабилна игра в отбрана, въпреки че близо 50 минути играха с човек по-малко.


Още в 18-тата минута Нджонго Присо направи трудна задачата на своя отбор, понеже получи директен червен картон и беше изгонен. Възпитаниците на Ивайло Петев така и не успяха да се възползват от численото си преимущество, а в 69-тата минута също останаха с човек по-малко заради червения картон на Кайсара.

В 78-мата минута защитата на домакините най-сетне се пропука и Емил Гъргоров откри резултата, но за повече гостите нямаха сили.


Началото на срещата беше сравнително динамично, но ударите към двете врати на практика липсваха. Макар че ЦСКА действаше по-агресивно от своя съперник, "червените" не стигаха до чисти голови положения. Лудогорец играеше предпазливо, обаче в 18-тата минута можеше да открие резултата.

След хубава комбинация между Марселиньо и Емил Гъргоров Мирослав Иванов беше изведен на удобна стрелкова позиция и шутира, но Иван Бандаловски застана на пътя на кълбото. Секунди по-късно тимът на Стойчо Младенов остана с човек по-малко.

Реферът Станислав Тодоров показа директен червен картон на Нджонго Присо, който удари Жуниор Кайсара. В минутите след това отборът от Разград имаше предимство във владеенето на топката, но отправи следващия си удар чак в 33-тата минута.

Гъргоров стреля от фаул, обаче Томаш Черни внимаваше и спаси. Междувременно ЦСКА се защитаваше много добре и не позволяваше на шампионите да създават проблеми на чешкия страж. До края на полувремето гол така и не падна.

Дори с човек по-малко, домакините не се отказваха да атакуват и в 51-вата минута далечен изстрел на Лукас Саша принуди Урош Голубович да се намесва. Шест минути по-късно Мишел Платини се измъкна от отбраната на гостите, но шутът му беше неточен.

В 65-тата минута отново Саша шутира, обаче топката излетя в аут. Не мина много време и Кайсара също беше изгонен. Бразилецът фаулира нахлулия отдясно Бандаловски и Тодоров показа втори жълт картон на играча с номер 80 от състава на Лудогорец.

В 78-ата минута разградският тим поведе. Михаил Венков изби една центрирана топка право в краката на Гъргоров, който от близко разстояние не остави никакви шансове на Черни.

В последните минути на двубоя гостите се постараха да затруднят ЦСКА, но в крайна сметка резултатът се запази и "червените" продължават в следващия етап от надпреварата за Купата на България.


ЦСКА – Лудогорец 0:1

0:1 Гъргоров 78

Червен картон: Присо 18; Кайсара 69

ЦСКА: Черни, Попов, Крачунов, Бандаловски, Венков, Янчев, Саша, Сержиньо (Родригес – 90+4), Анисе (Тенгариня – 85), Присо, Платини (Тасио – 90+2)

Лудогорец: Голубович, Гулдан, Моци, Шоко, Кайсара, Генчев, Дяков (Александров – 79), Иванов (Бакалов – 46), Марселиньо (Кишада – 65), Стоянов, Гъргоров

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар