събота, 24 ноември 2012 г.

Футболна събота

Футболна събота
Стартира и новата рубрика на любимия ви сайт, в която ще представяме най-интересните и големи мачове, които ще се играят през почивните дни в топ шампионатите на Европа - интересни както като заряд, така и като възможност да се залага на тях и да подсладите успеха на любимия ви отбор с някой лев за почерпка например.

Две са големите дербита в най-добрите клубни първенства на Стария континент през този уикенд, които безспорно фокусират вниманието на феновете по света - "Милан - "Ювентус" и "Челси" - "Манчестър Сити". Предлагаме на вашето внимание и едно испанско дерби в лицето на "Атлетико МАдрид" - "Севиля", което също обещава емоции.
„Милан” – „Ювентус”
Мачът, който изпъква. Няма футболен фен на света, който да не обърне внимание на дербито на Италия. И въпреки че за разлика от друг път то не е определящо в битката за скудетото и за двата отбора, историята и традицията на този мач не могат да бъдат подминати.
За начало малко статистика – до този момент двата отбора са изиграли 161 мача, като „Ювентус” има 55 победи, „Милан” е с 47 успеха, а равенствата са 55. На „Сан Сиро” в мачове от Серия А „Милан” няма победа над „Старата госпожа” от 2010 година, когато надделя с 3:0. Последният мач между двата отбора се игра пак в Милано, като тогава завърши при резултат 1:1 и ще се запомни със скандалните съдийски отсъждания – отменен чист гол на росонерите при резултат 1:0 за тях, когато Съли Мунтари вкара топката, но беше вдигната засада, която и слепец не би отсъдил, а след това отменен чист гол на Алесандро Матри от „Ювентус”.
Безспорно през този сезон бианконерите са отбора, който е на върха на вълната в Италия. В последните си шест мача в Серия А „Ювентус” има 4 победи, 1 равен и 1 загуба. Отборът върви като гладко смазана машина и със сигурност е в настроение след убедителното 3:0 срещу „Челси” в Шампионската лига. Юве беше близо и до рекорд от мачове без загуба, но „Интер” успя да спре бианконерите на кота 49 мача без поражение след победа с 3:1 насред Торино преди два кръга в Серия А.
От своя страна „Милан” дотук има кошмарен сезон, като победата с 3:1 над „Андерлехт” в Шампионската лига е малък светъл лъч за росонерите. Играта на отбора, обаче, не е на ниво, като огромните проблеми са в защита – там Масимо Алегри правеше редица промени от началото на есента и сработката все още липсва. За сметка на това младият Стефан Ел Шарауи радва всички фенове на „Милан” и се очаква да е основният проблем за защитата на „Ювентус”. В игра се върна и вечно измъчваният от контузии Алешандре Пато, а той е безспорна класа, стига да е здрав. „Милан” има 2 победи, 2 равенства и 2 загуби в последните си шест шампионатни мача.
Мачът започва от 21:45 българско време в неделя, 25 ноември
Прогноза: 2

„Челси” – „Манчестър Сити”
Третият срещу първия в Премиершип – няма начин това да не е дерби. А обстановката се нажежава допълнително и от факта, че сините от Лондон вече се водят от нов треньор – Рафаел Бенитес. И всички футболни фенове знаят – новият треньор рядко губи първия си мач.
Двата отбора са изиграли общо 144 мача, като в тях „Челси” има 61 победи, „Сити” е с 47 успеха, а равенствата са 36. В последните 14 мача, когато „Челси” е бил домакин, „Сити” има само една победа – 2:4 през 2010 година, когато реално окончателно отказа лондончани от мечтите да вземат титлата. Като форма в Премиершип „Сити” е отличник в последните шест мача – 5 победи и 1 равенство, докато „Челси” вече четири поредни мача няма победа.
В момента „Челси” е доста разколебан отбор, като основните проблеми са в защита – няма го Джон Тери, а Гари Кейхил, който се вписа отлично през миналата пролет в състава, изкара дълго време извън терена заради контузии и определено още не е във форма. Давид Луиз пък си остава рисков играч. Проблем за „Челси” е и формата на новото чудо – Еден Азар, който почна ударно сезона, но напоследък не прави нищо. Перманентно слабата форма на Фернандо Торес едва ли учудва вече някого, но идването на Рафаел Бенитес може и да му окаже благотворно влияние – помним какво правеше Ел Ниньо в „Ливърпул” под ръководството на Бенитес.
„Сити” със сигурност влиза в мача с понижено настроение заради отпадането от Шампионската лига. Роберто Манчини е поставен под напрежение, а постоянните ротации на схемата и желанието за повече разнообразие в играта на отбора му влияят зле на защитата. Там влияние си оказва и липсата на Гаел Клиши, както и лошите отношения на Манчини с Джолиън Лескът, който беше стълб в отбраната през миналия шампионски сезон за „Сити”.
И на вниманието на залагащите - "Сити" са единственият отбор, който още няма загуба в професионалния английски футбол през този шампионатен сезон.
Мачът започва от 18:00 българско време в неделя, 25 ноември.
Прогноза: 1X
„Атлетико Мадрид” – „Севиля”
Сблъсък между втория и седмия в Примера дивизион. Освен очакванията за резултатен футбол – няма как да не се чакат голове, когато за „Атлетико” играе Радамел Фалкао, мачът е интересен и от гледна точка залози. Дотук през сезона в шест мача като домакин мадридчани имат 6 победи, отделно са в по-добра форма в момента – 5 победи и 1 загуба в последните шест мача срещу 2 победи, 1 равен и 3 загуби на сметката на „Севиля”.
Но мачът със „Севиля” дори в Мадрид е традиционно труден за дюшекчиите – в последните 17 такива сблъсъка като домакин „Атлетико” има едва 7 победи при 5 равенства и 5 загуби. А в последните 10 мача между тези два отбора изобщо „Севиля” има 5 победи, докато „Атлетико” – само 2. Затова един залог за победа на Севиля (коефициент 5.50 в bet365 към 23 ноември) може да бъде „пробван” от по-заклетите тотоманиаци.
Мачът започва в 20:00 часа българско време в неделя, 25 ноември.
Прогноза: 2Х
Автор: Ивайло Петров
Източник actualno.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар