неделя, 25 ноември 2012 г.

Реал Мадрид с нова загуба

Кристиано Роналдо
Бетис поднесе изненадата на кръга, след като победи с 1:0 Реал Мадрид в мач от 13-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Севилци нанесоха своя удар в началото на мача със страхотен удар на Бенят. След това показаха страхотна игра в защита, в която нямаше и помен от хаоса преди седмица в загубата с 0:5 от Севиля.


Реал от своя страна изпитваше затруднения в създаването на чисти голови положения и това направи вечерта на тима трудна. Слаб мач направи Кристиано Роналдо, който за трети пореден път не успя да се напише.

Нещата обаче можеше да са доста по-различни, ако съдията не бе отменил напълно редовен гол на Карим Бензема в началото на второто полувреме заради засада.

След загубата Реал не успя да намали аванса на Барселона, а каталунците утре могат да го увеличат до 11 точки, ако победят Леванте като гост.

Реал започна по-активно мача, като особено амбициран бе Кристиано Роналдо. В 6-та минута той пробва силен удар от десетина метра, но от леко странична позиция не успя да преодолее вратаря.

Малко след това Роналдо финтира защитник по крилото и поднесе на непокрития пред наказателното поле Кедира, но той от чиста позиция стреля над вратата.

В 17-та минута обаче Бетис откри резултата. Бенят преодоля Кедира пред дъгата на наказателното поле и веднага отправи топовен удар по земя, който се заби до страничната греда, правейки Касияс безпомощен.

Реал можеше да отговори само две минути по-късно, когато Чаби Алонсо даде чудесно дълбоко центриране за Роналдо, който изскочи зад защитата, но не намери добре топката с глава. 

Бетис обаче също продължаваше да атакува и в средата на полувремето Рубен Кастро бе изведен отляво на наказателното поле и пробва силен диагонален удар, но този път Касияс спаси.

В 29-та минута след бърза атака на Реал Роналдо отправи центриране към втората греда, където Ди Мария стреля само на два метра от вратаря, но от малък ъгъл не успя да го преодолее.

Две минути по-късно Месут Йозил направи чудесна атака през центъра на терена и поднесе на Ди Мария на чиста позиция на границата на наказателното поле, но ударът рикошира в защитник и топката мина на сантиметри над напречната греда.

В 37-та минута Реал Мадрид вкара изравнителен гол, след като Бензема засече центриране от фаул. Съдията обаче правилно отмени попадението заради засада.

Бетис се бе поприбрал в тези минути. Пет минути преди почивката обаче недоразумение в изтеглянето на топката от страна на Реал позволи на Рубен Кастро да навлезе в наказателното поле, но точно преди да стреля от непосредствена близост Рамос се хвърли и го блокира.

На полувремето Жозе Моуриньо реагира с двойна смяна и пусна в игра Кака и Лука Модрич на мястото на Кедира и Йозил. Реал логично опитваше да натисне съперника и в 55-та минута стигна до попадение на Бензема, което обаче неправилно бе отменено заради засада.На повторението се видя, че французинът е поне с половин метър зад защитата на домакините.

Кака отправи много опасен удар извън наказателното поле и Адриан трябваше да се хвърля, за да избие със сетни усилия.

Севилци рядко поглеждаха към вратата на гостите, но в 70-та минута Салва Севия имаше много добра възможност да стреля от десетина метра разстояние, но не уцели вратата.

За Реал Пепе отправи удар с глева след центриране от фаул, но прати топката право в ръцете на вратаря. След друго центриране от фаул пък Кака стигна топката на втората греда и я върна назад, но уцели тялото на Серхио Рамос и кълбото излезе в аут.

Статичните положения сякаш бяха основната заплаха за домакините и в 82-та минута Кристиано Роналдо стреля много опасно от фаул, но Адриан изби под гредата. След центрирането от получилия се корнер пък Бензема имаше възможност да засече с глава от непосредствена близост, но стреля в ръцете на вратаря.

В последните минути играчите на Мадрид започнаха да изсипват всяка топка сляпо в наказателното поле по английски стил, което обаче изобщо не притесняваше защитата на Бетис.

В последните секунди на даденото от съдията 3-минутно продължение удар на Кака се удари в ръката на Носа и съдията можеше да отсъди дузпа, защото ръката на играча на Бетис не бе в естествена позиция, но реферът не посмя да вземе толкова тежко решение.

Бетис - Реал Мадрид 1:0


1:0 Бенят


Бетис:
 Адриан, Анхел Лопес (76 Начо Перес), Амая, Дорадо, Мартинес, Каняс, Бенят, Агра, Хуан Карлос (63 Молина), Салва Севия (81 Носа), Рубен Кастро
Реал Мадрид: Касияс, Коентрао, Пепе, Рамос, Арбелоа, Чаби Алонсо, Кедира (46 Кака), Йозил (46 Модрич), Ди Мария (63 Кайехон), Роналдо, Бензема

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар