четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Осъдиха Дембеле: 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок

Софийският районен съд произнесе окончателната присъда на Гара Дембеле.
Звездата на Левски получи 8 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и 9 месеца лишаване от правото да управлява МПС, предаде Novsport.

Присъдата ще бъде изпратена и във Франция.

Разноските по делото, които трябва да заплати футболистът, са 418 лв.

На 12 януари адвокатът на Дембеле Константин Симеонов и прокуратурата отново бяха постигнали споразумение, но тогава съдията Иво Хинов не го уважи и поиска по-тежко наказание - пробация, която днес отпадна.

Както е известно, Гарра Дембеле бе хванат пиян зад волана с фалшиви документи в началото на декември в Студентски град. Нападателят имаше и забрана да напуска България, но тя падна в деня на заминаването на отбора за първия подготвителен лагер в Гърция на 13 януари.

„Не би трябвало да обжалваме, защото това, което излезе, е почти същото от това, което излезе, с много малка разлика”, заяви след решението адвокатът на Дембеле Константин Симеонов.

Футболистът няма ограничение да пътува в чужбина.

„Пробационната мярка не устройва моя клиент, защото той е чужденец и във всички случаи това му качество му пречи да изпълнява пробационната мярка. В България не се прилагат пробационни мерки по отношение на чужденците.”

„Целта беше да се приключи колкото се може по-бързо това дело, за да може това нещо да не пречи на работата му в Левски, както и на евентуален трансфер”, добави юристът.

От прокуратурата също изразиха задоволството си от присъдата.
Източник actualno.com



Няма коментари:

Публикуване на коментар