събота, 12 февруари 2011 г.

"Левски" победи "Динамо" (Москва) и спечели приятелския турнир в Кипър


"Левски" победи елитния руски "Динамо" (Москва) с 3:1 във финалната среща от четиристранния приятелски турнир по футбол Alki Winter Tournament, който е част от подготвителния лагер на отбора в Кипър.
И четирите гола в срещата бяха отбелязани през първото полувреме. За "Левски" точни бяха Тасевски, Дембеле иновото попълнение Матондо, а единствения гол за московчани вкара Курани.
Още във 2-ата минута на срещата в Ларнака Гара Дембеле намери с отличен пас Дарко Тасевски в наказателното поле на "Динамо" и той с хубав удар вкара за 1:0 в горния ъгъл на вратата. Още в следващата атака московчани успяха да изравнят чрез звездата си в нападение Кевин Курани. Той отбеляза с глава след центриране в наказателното поле пред Митрев.

В 16-ата минута Жанвион Юлу-Матондо изведе сините напред в резултата като засече топката с глава във вратата на Голубев след много добри пробив и центриране на Дембеле от левия фланг.

В 20-ата минута Сержиньо Грийн изпусна отличен да увеличи преднината на "Левски" в резултата. Това се случи в 33-ата минута, когато Дембеле нахлу в наказателното поле на съперника и прибави и гол към двете си асистенции в мача. Ударът на малийския таран рикошира от лявата греда преди топката да влезе в мрежата на руския тим за трети път.

Секунди преди почивката съдията свири дузпа за "Динамо" след спорен фаул на Мюлдер срещу Смолов. Андрей Воронин застана зад топката и стреля в средата на вратата, но Божидар Митрев усети замисъла му и вместо да плонжира встрани остана на място и спаси дузпата с крак.

През второто полувреме представянето на двата отбора бе равностойно, и въпреки че играчите на руския отбор много по-настойчиво търсеха попадение, което да ги върне в мача, нов гол не падна и срещата завърши 3:1 в полза на "Левски".

Преди два дни сините победиха чешкия "Теплице" с 2:1 и се класираха на финала на турнира. В първия си мач "Динамо" (Москва), победи с 2:1 четвъртия участник в турнира "Рад" (Белград).

По-рано днес в срещата за 3-о място на турнира "Рад" победи "Теплице" с 1:0.

"Левски" - "Динамо 3:1

1:0 Тасевски 2'
1:1 Курани 3'
2:1 Матондо 16'
3:1 Дембеле 33'

Стартови състави:

"Левски": Митрев, Мюлдер, Милиев, Грийн, Минев, Йовов, Гаджев, Тасевски, Младенов, Дембеле, Матондо

"Динамо": Голубов, Чичерин, Колодин, Гранат, Лонич, Самедов, Дуимович, Семшов, Смолов, Воронин, Курани


Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар