понеделник, 14 февруари 2011 г.

Боливия отказа мача с България

Боливия отказа мача с България
Приятелските футболни мачове на Боливия с Финландия и България, насрочени за март в Турция, са отменени, след като ФИФА съобщи, че разследва две срещи, изиграни в Анталия миналата сряда, предаде Reuters, позовавайки се на Боливийската федерация по футбол, предаде АСН.
Говорител на ФИФА потвърди започнало разследване на контролата България - Естония (2:2), ръководена от унгарския съдия Ленгиел Колош, отсъдил четири дузпи, от които паднаха и всички голове в мача.
"Вече започнахме официално разследване на този мач, с което искаме да внесем яснота по случилото се в него. Това е и желанието на футболните федерации на България и на Естония", коментира Пека Одризола, говорител на ФИФА.
Боливия последва примера на България и поиска в петък от ФИФА да разследва нередности със съдийството и по време на приятелскатасреща с Латвия. Мачът Боливия - Латвия завърши 1:2, като всички голове и в него бяха реализирани от дузпи.
Общото между двата мача бе още, че те са свирени от един и същ съдия, а организацията по провеждането им е на тайландската фирма “Footy Media”.
Като следствие от всичко това приятелските мачове на Боливия с Финландия и България, насрочени в Турция съответно за 25 и 29 март, са отменени. Боливийската федерация по футбол търси съперници за приятелски срещи в Централна Америка идния месец, за да продължи националният отбор на страната подготовката си за предстоящия през юли в Аржентина турнир "Копа Америка".

Източник actualno.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар