неделя, 20 февруари 2011 г.

"Евертън" отстрани "Челси" от ФА къп след дузпи

Футболистите на "Евертън" отстраниха "Челси" от ФА къп
Футболистите на "Евертън" отстраниха "Челси" от ФА къп и се класираха за петия кръг на надпреварата. "Карамелите" стигнаха до 1:1 в края на второто продължение и след това спечелиха с 4:3 при дузпите, като детронираха носителя на отличието.


Двата отбора се изправиха един срещу друг в преиграването на "Стамфорд бридж". В редовното време мачът завърши без голове. Лондончани и "карамелите" си разменяха атаки с няколко добри положения, но без успех.

През първото полувреме футболистите на "Челси" бяха по-активните и създадоха няколко опасности пред вратата на Тим Хауърд. Най-добрата възможност дойде в 20-ата минута, когато Франк Лампард центрира в наказателното поле след пряк свободен удар, бранителят на "Евертън" Фил Ягиелка в опита си да изчисти удари гредата, топката попадна в Джот Тери, който от няколко метра отправи неточен удар.

Флоран Малуда стреля опасно в 32-ата минута, но Хауърд спаси. Дидие Дрогба също на няколко пъти се озова на изгодни позиции, но пропиля възможностите. В края на полувремето лондончани поискаха дузпа за нарушение срещу Рамирес, но съдията прецени, че такава няма.

Възпитаниците на Карло Анчелоти продължиха да владеят инициативата и след почивката. Сините бяха отправили общо 14 удара и имаха притежание на топката 54%. Три минути след подновяването на играта Дрогба отправи мощен удар, който обаче беше уловен. В редовното време гол на Маруан Фелайни от "карамелите" беше отменен заради засада.

"Челси" започна много добре първото продължение. В 104-ата минута Лампард откри резултата. Анелка финтира двама бранители на десния фланг, навлезе в наказателното поле, където намери английския национал. От 4-5 метра полузащитникът стреля точно. Лейтън Бейнс вкара важния за "Евертън" гол в 119-ата минута след великолепно изпълнение на пряк свободен удар.

При дузпите сините също започнаха добре. Лампард вкара, а Петер Чех спаси удара на Бейнс. С изпълнението на Дрогба лондончани поведоха с 2:0. След това футболистите на "Евертън" отбелязаха всичките си дузпи, докато за "Челси" Никола Анелка и Ашли Коул пропуснаха.

Шампионите имаха възможност да станат едва втория отбор в историята, спечелил ФА къп в три последователни години. Досега това е постигал единствено "Блекбърн" между 1884 и 1886 г.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар