сряда, 16 февруари 2011 г.

УЕФА може да накаже сурово Дженаро Гатузо

УЕФА започна разглеждане по случая с поведението на полузащитника на "Милан" Дженаро Гатузо, който нападна помощник-треньора на "Тотнъм" Джо Джордан в двубоя от Шампионската лига.

Футболната централа може да наложи сурово наказание и да му забрани да играе за дълъг период, се казва в съобщение на сайта на ФИФА. Дисциплинарната комисия към УЕФА ще се събере на 21 февруари и ще обсъди подробно случая.

Италианският халф беше в центъра на вниманието на няколко инцидента. Гатузо няколко пъти размени реплики с нападателя на "шпорите" Питър Крауч. През второто полувреме посегна на Джордан покрай страничната линия, а след края на двубоя, когато емоциите напълно надделяха, отиде при него и го удари с глава.

Гатузо се извини за постъпката си и каза, че поема отговорността за действията си. "Не исках с никого да се карам, но бях много изнервен и постъпих глупаво. Ще изчакам решението и ще понеса наказанието, каквото и да е то", заяви той.

Мениджърът на "Тотнъм" Хари Реднап каза, че Гатузо е "изгубил разсъдъка си". Той допълни, че УЕФА трябва да разгледа в детайли и ситуацията с грубото нарушение на Матийо Флимини срещу Ведран Чорлука, което е трябвало да се накаже с червен картон.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар