понеделник, 28 февруари 2011 г.

"Бирмингам" спечели "Карлинг къп" след 2:1 над "Арсенал"

"Бирмингам" спечели "Карлинг къп"
Футболистите на "Бирмингам" спечелиха Карлинг къп. На финала сините победиха с 2:1 сочения като фаворит "Арсенал" след гол в 89-ата минута.

"Бирмингам" поведе на "Уембли" в 28-ата минута с гол на сръбския нападател Никола Жигич. Той вкара отблизо след подаване с глава на Роджър Джонсън. "Арсенал" изравни чрез Робин ван Перси в 39-ата минута. Холандският национал се възползва от центриране отдясно на руснака Андрей Аршавин.

Отборът на Арсен Венгер опита да спечели през второто полувреме. Вратарят на "Бирмингам" Бен Фостър спаси удари на Джак Уилшър и Самир Насри.

В края на срещата сините отбелязаха безценен гол. Вратарят на лондончани Войчех Шчесни и защичникът Лоран Кошчелни направиха сериозна грешка, от която се възползва Обафеми Мартинс.



"Бирмингам" спечели второто си значимо отличие след 48-годишно прекъсване. През 1963 сините триумфираха с купата на лигата. "Арсенал" продължава, да е без спечелена купа от 2005 година насам, когато отборът постигна успех във ФА къп. Лондончани се превърнаха в състава с най-много загубени финали за Карлинг къп - пет (1968, 1969, 1988, 2007, 2011).

Мениджърът на "Арсенал" Венгер положи сериозни усилия, за да може отборът му да спечели някакъв трофей. Този сезон французинът спря с практиката си да пуска резервите в третата по сила надпревара в Англия.


Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар