сряда, 16 февруари 2011 г.

Анди Мъри ще търси нов спонсор

Тенисистът Анди Мъри
Тенисистът Анди Мъри е изправен пред ново предизвикателство. Той ще трябва да си осигури нов спонсор, след като договорът му с шотландската компания за минерална вода Highland Spring е прекратен, съобщава вестник "Хералд Скотланд".
Екипът на спортиста ще се опита да подпише нов мултимилионен договор с глобална марка. Шотландската компания за минерална вода, която е собственост на фамилията Ал Тажир от Дубай, спонсорира Мъри от 2006 г., а сделката е била на стойност 1 млн. паунда на година.

Въпреки това спортистът не е носил логото на компанията върху екипа си по време на участието си в Australian Open и това е причината контрактът да бъде прекратен. Договорът с по-големия брат на Мъри, Джейми, също няма да бъде подновяван.

Компанията XIX Entertainment, която представя световния номер пет, в момента води преговори с няколко фирми. Саймън Фулър, който е част от екипа на Мъри, каза, че договорът е прекратен преди шест седмици и затова не е носил логото върху екипа си. Договорите на Мъри с Аdidas за спортно облекло и с Head за тенис ракети ще продължат.

"Мислихме, че всичко е приключило без никакви проблеми. Анди беше много горд да бъде спонсориран от шотландска фирма, и отношенията им бяха страхотни. Взехме решението обаче, че е време той да предприеме нова стъпка."

Маркетинговиият директор на Highland Spring Сали Станли каза, че компанията е имала привилегията да работи заедно с Анди и Джейми Мъри през последните четири години.

"Highland Spring инвестира в британския тенис и нашето партньорство с Lawn Tennis Association ще продължава. Пожелаваме на спортистите много успехи и ще продължим да сме им сред най-големите фенове", посочи тя.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар