сряда, 16 февруари 2011 г.

"Тотнъм" победи "Милан" на "Сан Сиро" в Шампионската лига

"Тотнъм" победи "Милан" с 1:0
"Тотнъм" победи "Милан" с 1:0 като гост в мач от осминафиналите на Шампионската лига. Единствения гол в срещата вкара Питър Крауч в 80-ата минута след добър пробив отдясно на Ленън. В 94-ата минута изравнителен гол на Ибрахимович беше отменен заради засада.


Лондончани започнаха много по-активно двубоя и още в самото начало на срещата Пиенаар създаде напрежение пред вратата на домакините.



В 7-ата минута Ибрахимович намери Галас на границата на наказателното поле, но френския бранител не успя да стреля добре към Гомеш. Титулярния вратар на "Милан" Абиати беше заменен в 18-ата минута от Марко Амелиа след като беше ударен в главата при сблъсък с Питър Крауч. До края на полувремето Ван дер Ваарт и Тиаго Силва пропуснаха добри възможности да открият резултата.

След почивката страстите се нажежиха и на няколко пъти, като капитанът на домакините Дженаро Гатузо влизаше в спорове с Питър Крауч. След грубо нарушение на Фламини срещу Чорлука хърватинът беше изнесен на носилка. Французинът получи само жълт картон, което доведе до реплики между Дженаро Гатузо и помощник-тrеньора на лондончани Джо Джордан. Ситуацията завърши с избутване на треньора от страна на капитана на италианския гранд.



"Милан" игра много по-активно в нападение през второто полувреме и застрашаваше вратата на гостите най-често чрез Ибрахимович, а Гомеш спаси и опасен удар с глава на Йепес. В игра като трети нападател се появи и Алешандре Пато, но гостите стигнаха първи до гол. След контраатака в 80-ата минута, Питър Крауч отбеляза след като Арън Ленън направи страхотен пробив по дясното крило, освободи се от защитата и с паса си към Крауч елиминира и Амелиа.

В минутите до края домакините направиха всичко възможно да изравнят резултата, но "Тотнъм" се бранеше спокойно и организирано. В 94-ата минута топката влезе в мрежата на Тотнъм, след карто Златан Ибрахимович я вкара с ножичен удар, но страничният съдия бе вдигнал флага си за нарушение извършено от шведския национал след центрирането към него. Имаше съмнение и за засада на Ибрахимович.

Реваншът след който ще бъде определен участника в четвърфиналите ще се играе на 9 март на "Уайт Харт Лейн" в Лондон.



В другия мач от осминафиналите игран днес "Валенсия" и "Шалке" завършиха 1:1. Точен за домакините беше Солдадо, а за германския тим - Раул.

Домакините имаха превес през по-голямата част от мача и създадоха повече сериозни опасности пред вратата на Мануел Нойер.

"Валенсия" поведе в резултата в 16-та минута, когато Адурис комбинира с Матийо, който след това центрира в наказателното поле на "Шалке", където Солдадо изпревари Нойер и прати топката във вратата му.

"Шалке" можеше да изравни десет минути по-късно, когато след центриране в наказателното поле на Валенсия Клуге стреля с глава, но Гуаита успя да избие топката, която след това срещна напречната греда и излезе в корнер.

До края на първото полувреме футболистите на "Валенсия" продължиха да са по-активни в атака, но пропуски направиха Солдадо, Адурис и Домингес.

В началото на второто полувреме отново "Валенсия" контролираше мача, но в 64-та минута "Шалке" стигна до изравнителен гол, след като Хурадо намери Раул в наказателното поле, а той избяга от защитника и вкара топката в долния десен ъгъл на вратата. Това беше първи гол на легендата на "Реал" (Мадрид) на родна зема с фланелата на чужд клуб.

В последните минути и двата отбора можеха да спечелят победата, но атаките на "Валенсия" бяха успешно разбивани още от халфовата линия на геманския тим, а Раул пропусна да накаже грешка на Гуаита в 88-ата минута.

В последната минута Шмиц от гостите беше отстранен от игра за втори жълт картон. Реваншът е на 9 март в Гелзенкирхен.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар