сряда, 16 февруари 2011 г.

Алекс Фъргюсън: Рууни и Бербатов трябва да играят по-добре при гостуванията

Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Алекс Фъргюсън
Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Алекс Фъргюсън призова двамата си нападатели Уейн Рууни и Димитър Бербатов да играят много по-добре при гостуванията, защото със силните си изяви те правят разликата срещу останалите отбори.


Устремилият се към 19-а титла "Юнайтед" е отборът с най-добри показатели от домакинските си срещи във Висшата лига, като процентът на успеваемост на "Олд Трафорд" е 95. "Червените дяволи" обаче не са толкова убедителни като гости и за това следващите два месеца ще са от голямо значение за водача в първенството.

"Рууни и Бербатов не са толкова добри в мачовете навън, както играят у дома. Този факт ме затруднява много, защото с техните възможности няма да имаме никакви проблеми да побеждаваме при гостуванията си", каза шотландският специалист за "Манчестър ивнинг нюз".

Успехът на "Юнайтед" навън е 42%, като "червените дяволи" са изиграли до момента 12 двубоя като гости в Премиършип през този сезон и са загубили 19 точки от 36 възможни. Предстоят гостувания на "Уигън", "Ливърпул" и "Уест хем" и е вероятно на 1 март да се изправят срещу "Челси" на "Стамфорд бридж" в отложения мач от декември.

Футболистът на сините от Лондон Франк Лампард подкрепи думите на Фъргюсън и каза, че Рууни и Бербатов движат напред отбора.

"Червените не са толкова блестящи, както са били предишни години, но са задружни и затова нямат толкова загуби. Обикновено Уейн е звездата на отбора и всеки очаква от него да е лидер, но този сезон Бербатов е техният най-добър играч заради головете си", добави той.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар