сряда, 16 февруари 2011 г.

Великият Раул сложи нова корона


Великият Раул сложи нова корона
Раул излезе на първо място във вечната ранглиста на всички евротурнири по отбелязани голове – 71. Това стана след като нападателят вкара изравнителния  за Шалке срещу Валенсия в мач от Шампионската лига, завършил наравно 1:1.
Мачът бе много интересен и с голям заряд. Продължаването в следващата фаза носи освен славата и адски много пари – 7,5 милиона евро. Кой ще ги вземе ще е ясно след реванша.
За днешния сблъсък и двамата наставници избраха офанзивни схеми. Домингес и Адуриц подкрепяха по крилата Солдадо за домакините, докато Хоакин, който вкара два гола в последния кръг, остана на пейката. Раул, Хурадо и Хунтелаар формираха ударната сила за германците.
Шалке започна по-добре, на два пъти вратарят на Валенсия трябваше да боксира топката в първите минути. В 10-ата минута голям пропуск направи Хунтелаар, който от линията на малкото поле не уцели топката, вместо да скъса мрежата.
Валенсия обаче поведе още с първата си добра атака. В 17-ата минута Матьо проби и подаде отлично отляво успореден на аутлинията пас, а Солдадо изпревари вратаря Нойер – 1:0.
В следващите минути испанците натиснаха, водени от ентусиазма на гола. Играчите на Шалке обаче приеха натиска спокойно и постепенно пак пренесоха играта в центъра. В 26-ата минута след корнер Клуге дори стреля опасно, но Гуайта спаси.
Интересното полувреме продължи да се развива между двете врати, като Валенсия вече имаха траен превес. Нойер отби далечен удар на Топал, после Адуриц отблизо не можа да улучи рамката на вратата. Преди паузата владеенето на топката достигна 61% за домакините.
Втората част започна във вихрено темпо. Първо Хьоведес трябваше да се хвърля в краката на Адуриц, за да спре опасна атака. После Раул не може да преодолее стража на Валенсия. И пак Адуриц пропусна да вкара гол, изскочил срещу Нойер в 53-ата минута.
При следващия си опит обаче Раул не сгреши. В 63-ата минута той получи пас от Хурадо, преодоля бранител и стреля неспасяемо покрай вратаря – 1:1. С това попадение Раул постави рекорда си, а Шалке постигна ключовия гол навън.
Мачът запази високото си темпо и след това като прави чест на двата тима, че търсеха победата. Хоакин се появи в игра за Валнесия, а 17-годишният Дракслер подсили атаката на Феликс Магат.
В 82-ата минута топката премина успоредно на германскта голлиния, но така и не се намери някой играч на Валенсия, който да я засече в мрежата. А в последната минута Шалке можеше и да победи ако китаецът Шао бе оползотворил отличната си позиция.
Докрая остана време колкото Шмиц получи червен картон за бавене. Така всичко остава да се реши на реванша в Гелзенкирхен.
Валенсия – Шалке 1:1
1:0 Солдадо (17)
1:1 Раул (63)
Валенсия: Гуайта, Мигел, Наваро, Коста, Матьо (78-Алба), Топал, Банега (68 - Винсенте), Тино Коста, Домингес (68-Хоакин), Адуриц, Солдадо
Шалке: Нойер, Учида, Ховедес, Метцелдер, Шмиц, Клуге, Матип, Фарфан (78-Дракслер), Хурадо (83-Еду), Раул, Хунтелаар (90-Шао)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар