сряда, 16 февруари 2011 г.

ЦСКА обясни защо не плаща

ЦСКА обясни защо не плаща задълженията си към "Сливен" и "Черноморец" (Бургас)
ЦСКА обясни защо не плаща задълженията си към "Сливен" и "Черноморец" (Бургас) в официална декларация, публикувана на интернет страницата си. Клубът заяви, че няма задължения към "Пирин" (Благоевград), "Миньор" (Перник) и "Вихрен" (Сандански).


Според декларацията червените имат съдебен спор с "Черноморец" за цената на Мишел Платини и все още няма решение колко точно е трансферната сума, която клуба дължи за футболиста.

За задълженията си към "Сливен" клубът съобщава, че ПФК ЦСКА ЕАД е получил две запорни съобщения от частен съдебен изпълнител в качеството си на трето задължено лице. Запорните съобщения удостоверяват дълг на ОФК "Сливен" към физическо лице и публични задължения в общ размер на 521 036 лева и по закон от момента на получаване на запорните съобщения ПФК ЦСКА ЕАД няма право да изплаща суми на ОФК "Сливен", а е длъжен да превежда дълга си директно на частния съдебен изпълнител. Считано от момента на получаване на запорните съобщения, контролът по изплащане на сумите се осъществява от частния съдебен изпълнител, а не от сдружението с нестопанска цел БФС.

Преди два дни президентът на "Сливен" и вицепрезидент в БФС Йордан Лечков заяви за dnevnik.bg, че ЦСКА дължи 420 хил. лева на клуба му и червените имат срок до 14 февруари да изчистят всичките си просрочени задължения.

В завършек на декларацията ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД заявява, че е наясно какви са изискванията за получаване на лиценз и работи в тази насока с всички сили. От ръководството призовават да престанат всякакви спекулации на служители и членове на изпълкома на БФС относно статута на ПФК ЦСКА ЕАД в системата на БФС.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар