неделя, 5 август 2012 г.

Сашо Александров е 1/4-финалист на Олимпиадата!

Българинът Александър Александров - Памперса постигна фантастична победа в категория до 49 килограма на боксовия турнир на Игрите в Лондон.
Българинът Александър Александров - Памперса постигна фантастична победа в категория до 49 килограма на боксовия турнир на Игрите в Лондон.


Александър Александров записа изстрадан успех по точки с 15:14 над Джонхун. Българинът изоставаше с две точки след 3:4 и 4:5 пункта в първите два рунда, но в третия успя да преодолее пасива си след 8:5 точки в своя полза и спечели оспорвания сблъсък.

По този начин Сашо Александров намери място на четвъртфиналите на турнира и е само на една победа от медал в надпреварата!

Така той записа петата победа за българските боксьори в английската столица Лондон, които остават без поражение на летните олимпийски игри до този момент и смело крачат към медалите.

Нашият състезател имаше тежката задача да се изправи срещу южнокорееца Джонхун Шин, който бе поставен под №2 в схемата на олимпийския боксов турнир. Азиатецът е световен вицешампион в тази дисциплина от Баку 2011 и още преди мача бе смятан за почти сигурен победител.

Според мнозина специалисти именно Джонхун бе считан за един от големите фаворити за златния медал на Олимпиадата, но тази вечер той трябваше да признае поражението си в един от най-качествените, драматични и сладки за българския спорт мачове в Лондон.

На четвъртфиналите на 8-и август във вечерния сеанс Александър Александров ще се боксира с Каео Понгпрайон (Тайланд), който победи днес в осминафинална среща Карлос Куипо (Еквадор) по точки - 10:6 точки.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар