неделя, 5 август 2012 г.

Южна Корея изненадващо отстрани Великобритания след дузпи

Олимпийският отбор на Великобритания доста изненадващо отпадна на 1/4-финалите на Олимпиадата, след като загуби от Южна Корея с 4:5 след дузпи (1:1 в редовното време).


Срещата между двата тима се игра на стадион "Милениум" в Кардиф, а гостите първи стигнаха до попадение, дело на Жи в 30-ата минута.

Само шест минути по-късно обаче Рамзи изравни след дузпа, а в 40-ата минута уелсецът пропусна наказателен удар и съответно не успя да обърне мача в полза на домакините.

До края на редовното време и продълженията не се стигна до повече голове и в крайна сметка при рулетката на дузпите Южна Корея стигна до успех с 5:4, след като Стъридж пропусна от "бялата точка".

За място на финала Южна Корея ще спори срещу Бразилия.


Началото на срещата като цяло започна спокойно, като домакините повече задържаха топката през първите няколко минути от мача.

През първите няколко минути не се стигна до интересни положения пред двете врати, а корейците получиха сериозен удар, тъй като трябваше да извършат принудителна смяна, след като Со получи контузия в гърба в 6-ата минута.

В 15-ата минута обаче гостуващият тим стигна до опасен удар, дело на Джи До-Вон, който обаче бе спасен от Бътланд.

Само три минути по-късно азиатците имаха още една голова възможност, която обаче бе пропиляна от нападателя на Арсенал Парк Чу-Йонг.

През следващите минути корейците демонстрираха стабилна игра и в 30-ата минтуа успяха да стигнат до попадение във вратата на Бътланд.

В ситуацията Дон Вон-Жи отправи удар с левия крак, а Бътланд допусна ужасяваща вратарска грешка и съответно лек гол във вратата си. Стражът на домакините трябваше да се справи със ситуацията и да улови топката, но не успя.

В 36-ата минута обаче домакините изравниха след попадение на Аарън Рамзи, който бе точен от дузпа за игра с ръка на противников футболист.

Точно три минути по-късно Великобритания получи още една дузпа, но този път Рамзи пропусна от "бялата точка" и не успя да направи обрата факт.

До края на полувремето не се стигна до повече голове и в крайна сметка двата тима врътнаха реми на почивката.

Втората част започна добре за Южна Корея и гостите владееха повече топката по време на нея.

През първите минути от втората част обаче не се стигна до интересни положения пред двете врати.

В 55-ата минута Майка Ричардс бе близо да реализира попадение, засичайки топката от фаул, но не успя.

Ситуацията на терена през следващите минути бе изключително скучна и не се стигаше до толкова интересни положения.

В 68-ата минута южнокорейците имаха положение за гол, но Тейлър изби топката в корнер.

Десетина минути по-късно пък попадение на азиатците бе отменено заради засада.

До края на мача не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.

В 85-ата минута южнокорейците можеха да стигнат до попадение и да поведат, но Ки пропусна да мушне топката във вратата на Бътланд, въпреки че бе на прекрасна позиция да го стори. В крайна сметка се стигна до две продължения от по 15 минути, след като в редовното време не бе излъчен краен победител.'

През първото продължение не се стигна до голове, но южнокорейците имаха шанс да вкарат, но футболист на гостите с глава от близка дистанция не успя да прати топката във вратата.

При дузпите и двата отбора вкарваха до 4:4, като за домакините точни бяха Рамзи, Клевърли, Доусън и Гигс. Стъридж обаче пропузна дузпа и в крайна сметка южнокорейците се поздравиха с успеха с 5:4 при наказателни удари.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ол. - ЮЖНА КОРЕЯ ол 1:1 (4:5 след дузпи)

Съставът на Великобритания: Бътланд, Тейлър, Ричардс (61 - Доусън), Коулкър, Бертран, Клевърли, Рамзи, Синклеър (106 - Роуз), Алън, Белъми (85 - Гигс), Стъридж

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар