четвъртък, 9 август 2012 г.

Втори медал за България на Игрите, Станка е на финал!

Българката Станка Златева спечели своя 1/2-финален двубой в категория до 72 килограма на турнира по свободна борба от летните олимпийски игри в Лондон.
Българката Станка Златева спечели своя 1/2-финален двубой в категория до 72 килограма на турнира по свободна борба от летните олимпийски игри в Лондон. Нашата състезателка пребори испанката Майдер Унда с 2:0 (2:0, 2:0) части за място на финала.


Станка Златева успя да вземе много важна точка след малко повече от една минута, с което взе крехка преднина в партията.

След това испанката реши да търси атака, с която да изравни резултата, но за сметка на това сливналийката я финтира с нова атака, взе нова точка и така партията отиде в нейния актив.

Втората партия започна с моментална атака на Унда, която бе на крачка от това да избута Златева извън тепиха, но нашето момиче демонстрира фантастична защита и на свой ред предприе контраатака. В крайна сметка и двете състезателки не взеха точки в тази ситуация.

Близо половин минута преди края на втората част Станка избута своята противничка извън тепиха и взе изключително важна точка, с която поведе. В последните секунди испанката натисна, но българката не помръдна и удържа аванса си в точките.

Испанският щаб протестира, но желанието на иберийците не бе уважено от реферите и така Станка взе нова точка в актива си.

Българката вече е на финал, където я чака рускинята Наталия Воробйова! По програма мачът е от 21.48 часа българско време.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар