неделя, 5 август 2012 г.

Волейболистите ни с първа загуба на Олимпиадата

Волейболните ни национали допуснаха първата си загуба на Олимпиадата в Лондон, след като отстъпиха на Аржентина с 1:3 гейма.

Това бе четвърти мач за нашите момчета от Група "А", като самата среща се игра пред около 10 хиляди души в зала "Ърлс Корт".


Въпреки загубата България остава да дели първото място с тима на Полша, като двата тима до този момент имат равни показатели.

Следващият мач на България е след два дни срещу тима на Италия, който в момента заема третото място във временното подреждане.


Срещата започна равностойно и нашите се държаха добре до 3:3, но след това аржентинците поеха инициативата и натрупаха няколко точки преднина в актива си.

"Гаучосите" стигнаха до аванс от четири чисти пункта при 8:4 в тяхна полза, като последната точка за тях дойде след грешка на Салпаров.

Нашите намалиха изоставането си само на две точки при 7:9, но след това нашият противник отново увеличи аванса си при 11:7.

Аржентинците тотално ни смачкаха в следващите няколко отигравания и стигнаха до аванс от 16:9.

До края на гейма нашите не се представиха достатъчно убедително, въпреки че върнаха доста точки, и в крайна сметка Аржентина спечели първата част с 25:18.

Вторият гейм започна перфектно за нашите момчета и поведохме с 2:0 след прекрасни атаки на Скримов и Соколов.

Добрата игра на България продължи и нашите стигнаха до преднина 5:1 с точки на Соколов и Алексиев.

Противникът обаче се окопити и изравни резултата до 10:10. Нашите момчета обаче си върнаха аванса и поведоха с 13:10. Кирога направи груба грешка, а Соколов и Братоев се отчетоха с ас и блокада.

До второто техническо прекъсване преднината на България нарастна до 16:12, а след това нашите постепенно успяха да я задържат до края и да вземат втория гейм с 25:21.

Аржентинците успяха да спечелят третия гейм и да поведат отново в резултата. "Гаучосите" поведоха с 3:0 още в началото на частта.

Нашите обаче успяха да изравнят резултата до 6:6, а след това взеха и минимален аванс при 8:7.

Противникът ни обаче изравни първо на 10:10, а след това поведе с 14:11. До края на гейма Аржентина игра по-добре и с 25:19 успя да го спечели и да поведе в общия резултат.

В четвъртия гейм нашите момчета отново не успяха да покажат това, което могат. Аржентина набързо поведе с 5:2, а след това увеличи аванса си до 12:8.

До края на самия гейм южноамериканците владееха инициативата и стигнаха до четири мачбола в края на частта. В крайна сметка я взеха с 25:20.

БЪЛГАРИЯ - АРЖЕНТИНА 1:3 (18:25, 25:21, 19:25, 20:25)

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Владимир Николов, Тодор Скримов, Тодор Алексиев, Николай Николов, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро (Цветан Соколов)

АРЖЕНТИНА: Лусиано Де Секо, Факундо Конте, Родрико Кирога, Федерико Перейра, Себастиан Соле, Пабло Крер - Алексис Гонсалес-либеро

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар