сряда, 8 август 2012 г.

Бразилия е на финал на Олимпиадата след класика над Южна Корея

Олимпийският национален отбор на Бразилия по футбол успя да се класира за финала на игрите в Лондон
Олимпийският национален отбор на Бразилия по футбол успя да се класира за финала на игрите в Лондон, след като постигна убедителна победа с 3:0 над Южна Корея.


Двата тима се изправиха един срещу друг на "Олд Трафорд", а "Селесао" не даде шанс на противника си да му се противопостави и сравнително лесно стигна до категоричния успех.

В титулярния състав на бразилците личаха имената на Рафаел, Марсело, Тиаго Силва, Сандро, Оскар, Неймар и Дамиао.

Попаденията за Бразилия бяха дело на Ромуло в 38-ата минута и Дамиао в 57-ата и 64-ата минути.

На финала на олимпийския турнир по футбол бразилците ще се изправят срещу отбора на Мексико, като един от двата тима ще бъде новият олимпийски шампион.

По-рано през деня мексиканците стигнаха до успех с 3:1 над Япония и стигнаха до историческия за тях финал.

Корейците бяха доста активни в началото на срещата и стигнаха до две положения, които обаче не успяха да реализират.

Постепенно обаче Бразилия пое инициативата и в 38-ата минута Ромуло успя да реализира първото попадение в мача с хубав удар от диагонала, при който вратарят на корейците можеше да се намеси доста по-добре.

До края на полувремето не се стигна до повече попадения и резултатът се запази, но втората част започна отлично за бразилците.

В 57-ата минута Неймар центрира ниско в наказателното поле, след което бранител на корейците се опита да избие, но без успех. До топката се докопа Дамиао който с плътен удар по земя от 15 метра реализира за 2:0.

Само няколко минути по-късно Дамиао вкара второто си попадение в мач и на практика оформи крайния резутлат 3:0. Той реализира в 64-ата минута. В ситуацията отправи удар от няколко метра, който бе доста неочакван, и вкара. До края на самата среща не се стигна до нови голове и резултатът се запази.

ЮЖНА КОРЕЯ - БРАЗИЛИЯ 0:3
0:1 Ромуло 38'
0:2 Дамиао 57'
0:3 Дамиао 64'

Съставът на Бразилия: Габриел, Рафаел, Силва, Жуан (83 - Алвеш), Марсело, Алекс Сандро, Сандро, Ромуло, Оскар, Дамиао (78 - Пато), Неймар

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар