неделя, 5 август 2012 г.

Мечтан дебют за Стойка Петрова

Българската състезателка по бокс Стойка Петрова спечели своя 1/8-финален мач срещу новозеландката Сиона Фернандес с категоричното 23:11 (5:2, 4:3, 7:4, 7:2) точки в категория до 51 килограма на летните олимпийски игри в Лондон.


Първият рунд бе повече от добър за нашето момиче, което разтърси своята съперничка с мощен ляв прав още в първата минута и до края на частта бе по-активната от двете. Стойка контролираше боя и напълно заслужено се оттегли на почивка с 5:2 точки.

Петрова не бе толкова убедителна във втория рунд, в края на който получи неприятен удар от Фернандес, но все пак в края предимството бе на наша страна - 4:3 точки в полза на българката.

Тя започна добре и третия рунд, а нейната съперничка се втурна в атаки, за да намали пасива си. Новозеландката обаче оголи защитата си и на няколко пъти бе разтърсвана от силни "български" удари. Така частта завърши 7:4 за Стойка.

Петрова продължи своята наказателна акция и в четвъртия рунд, в който нанесе нов съкрушителен десен прав и спечели частта с 7:2 точки. Така с общ резултата от 23:11 точки българката продължава във фазата на четвъртфиналите, правейки мечтан дебют на олимпийски игри.

Там я чака представителката на домакините Адамс, която е сребърна медалистка от последните три световни първенства по бокс в тази категория. Срещата е утре от 16.15 часа българско време.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар