събота, 12 февруари 2011 г.

"Барселона" използва Лионел Меси, за да стигне 10 милиона фенове във Facebook


Me gusta! С тези думи, които означават "Харесва ми", завършва видеото, пуснато от "Барселона" в интернет. Испанският шампион използва звездата си Лионел Меси, за да достигне до впечатляващите 10 милиона фенове във Facebook.


Маркетинговият отдел на каталунците озаглави клипа Buscamos el 10 (бел. авт. - "Търсим десетката"). В него са показани кадри от играта на Меси. Аржентинският нападател казва: "Присъединете се към Facebook страницата на "Барса".


Само за ден след публикуването на видеото привържениците на "Барселона" в социалната мрежа се увеличиха с 26 000 и вече са 9 048 512. Испанците са един от спортните клубове с най-много почитатели и последователи в подобни сайтове. В Twitter те са общо 940 000, тъй като отборът има акаунти на испански, каталонски и английски. В Youtube "Барса" има 62 000 последователи. Специалистите, отговарящи за общуването в социалните мрежи за клуба, пуснаха и специален хаштаг за кампанията в Twitter - #messi10.


Интересът към "Барселона" във Facebook расте бързо. Само преди пет месеца спортният клуб с най-много фенове в социалната мрежа беше турският "Галатасарай". Тогава истанбулците се похвалиха, че са първи с 4.5 милиона последователи. "Барселона" имаше 4.4 милиона, които за по-малко от половина година се увеличиха повече от два пъти.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар