сряда, 16 февруари 2011 г.

"Арсенал" посреща "Барселона" в първи 1/8-финал от Шампионската лига

"Арсенал" посреща "Барселона" в първи 1/8-финал от Шампионската лига
Финалистите от Шампионската лига през 2006 г. "Арсенал" и "Барселона" ще се изправят в нов сблъсък един срещу друг тази вечер в първа осминафинална среща от турнира.


"Артилеристите" ще направят нов опит да вземат реванш от каталунците за загубения с 1:2 финал, както и за миналогодишното им отпадане на четвъртфиналите с общ резултат 3:6.

Лондончани ще преследват първата си победа над "Барселона" за последните пет мача помежду им, в които са регистрирали три загуби с десет допуснати гола и две равенства.

В последните три години "Арсенал" стига поне до четвъртфиналите в Шампионската лига, а в груповата фаза възпитаниците на Арсен Венгер записаха три домакински победи на "Емиратс".

"Артилеристите" се представят чудесно на своя стадион и в последните си 27 мача на него в турнира нямат допусната загуба от чуждестранен отбор. В същото време "Барселона" има само две победи за последните си 12 гостувания, но пък има само една загуба за 15 мача извън "Камп Ноу" в Шампионската лига.

Още на жребия наставниците на двата отбора Арсен Венгер и Хосеп Гуардиола споделиха надеждите си двете срещи да бъдат поне толкова зрелищни, колкото и миналогодишният четвъртфинал между тях, а сега звездата на "Барселона" Лионел Меси призна уважението и притеснението си от предстоящия сблъсък с Тио Уолкът.

Крилото на "Арсенал" имаше основна заслуга за изравняването от 0:2 в последния мач на "Емиратс", в който вкара първия гол за своя тим и до края на срещата беше основната заплаха за противниковите бранители.

"Мога да говоря само от собствен опит, но той е един от най-опасните футболисти, срещу които съм играл, заяви Меси. - Футболистите на "Барселона" не се плашат лесно, но когато той беше срещу нас миналия сезон наистина ни притесни. В онзи двубой водехме с 2:0 и напълно контролирахме играта, но след това се появи Тео и почти сам изведе тима си до равенството".

Самият Уолкът смята, че "Арсенал" е много по-добър отпреди година и "Барселона" има всички основания да се притеснява за изхода на мача. "Без съмнение сега сме по-силни. Тогава те ни дадоха урок, но ние вече си взехме поука от него. Просто трябва да пренесем начина на игра от Премиършип в Шампионската лига. Има толкова увереност в отбора и знаем какво трябва да направим", обясни футболистът на "артилеристите".

Първият двубой между "Арсенал" и "Барселона" ще започне в 21.45 часа и ще бъде предаван по телевизия "Би Ти Ви Екшън".

Другата осминафинална среща тази вечер противопоставя италианския "Рома" и украинския "Шахтьор" (Донецк). Срещата в Рим е със същия начален час и ще бъде излъчена от "Диема", а мачовете реванш между двете двойки са на 8 март.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар